Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 27 Februarie 2021 - 16756 vizitatori azi
CLAUDE KARNOOUH isi lanseaza la BISTRITA cea mai recenta carte a sa.

Alexandria Publishing House, cu sprijinul Palatului Culturii Bistrita si al cotidianului "Rasunetul", organizeaza lansarea celui mai nou volum semnat de cunoscutul antropolog francez Claude Karnoouh, "Pentru o genealogie a globalizarii. Eseuri critic-filosofice ale unui sceptic in actiune". Autorul  va provoaca la o dezbatere incomoda pe marginea unei genealogii a globalizarii, cu prilejul lansarii volumului sau de eseuri, aparut la Alexandria Publishing House in octombrie 2016.

Evenimentul, organizat sub auspiciile Palatului Culturii Bistrita, impreuna cu  Alexandria Librarii, Alexandria Publishing House si cotidianul "Rasunetul,  va avea loc marti, 16 mai, ora 17.00, in incinta Palatului Culturii.

Invitati speciali la acest eveniment vor fi scriitorii si jurnalistii Alexandru Petria si Menut Maximinian. Intalnirea va fi moderata chiar de catre amfitrion, prof. dr. Dorel Cosma, directorul Palatului Culturii Bistrita. 

 

Claude Karnoouh s-a nascut in martie 1940 la Paris, unde si-a facut si studiile superioare. Din 1959 si pana in 1965 a urmat studii de stiinte (fizica si chimie) la Sorbona, iar din 1966 pana in 1969 studii de stiinte umane (filosofie, antropologie sociala, sociologie si lingvistica) la Universitatea Paris X Nanterre. Incepand din 1970 este membru al Centrului National de cercetare stiintifica (CNRS) si a predat, de asemenea, la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlostville (Virginia, SUA), Urbino (Italia), ELTE (Budapesta). In 1973 a intreprins mai multe anchete de etnografie si folclor in satul Breb din Maramures. Din 1991 si pana in 2002 a fost profesor invitat al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj unde, in cel de al doilea semestru al anului universitar, a sustinut un curs despre aspecte ale modernitatii tarzii in postcomunism, imbinand diverse abordari (politice, culturale, economice). Este autor a sase carti si peste o suta de articole si eseuri de antropologie culturala si politica, filosofia culturii si filosofie politica.

Volumul "Pentru o genealogie a globalizarii. Eseuri critico-filosofice ale unui sceptic in actiune" face parte din Colectia Gandeste a Alexandria Publishing House si se bucura de o prefata semnata de Adrian-Paul Iliescu, profesor doctor la Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti, seful catedrei de Filosofie politica si morala. Tot la Alexandria Publishing House, in 2014, a mai aparut si volumul "Raport asupra postcomunismului", volum prefatat de Prof. Univ. Dr. Aurel T. Codoban.

 

Infiintata la mijlocului anului 2007, Alexandria Publishing House face parte din grupul de firme cu capital integral autohton Alexandria Group, alaturi de unul din cele mai importante lanturi de librarii reunite sub un brand romanesc, Alexandria Librarii. Alexandria Publishing House isi propune sa reuneasca in colectia "Gandeste"cele mai importante carti care au schimbat omenirea.

 

Alina Stredie

Departament Comunicare Alexandria Publishing House

Tel: 0734738923

E-mail: alexandriapublishinghouse@gmail.com

 

 

0 comentarii3731 vizualizări15 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0