Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 26 Februarie 2021 - 42582 vizitatori azi
Festivalul International de Film ECO FEST .

Un festival de film ecologist de anvergura internationala poposeste 3 zile la Bistrita, intr-un tur national - ECO FEST TOUR. In perioada 18 - 20 mai, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud aduce, in Municipiul Bistrita, un eveniment socio-cultural si educational de notorietate - Festivalul International de Film Ecologist ECO FEST, prin transpunerea la nivel local a scopului si obiectivelor  acestui festival international in ECO FEST TOUR.

Aflat la a saptea editie, Festivalul International de Film ECO FEST a derulat sase editii in Romania (2011 - 2014, 2016) si una in Italia, in cadrul Expozitiei Universale de la Milano (2015). A fost initiat de catre actrita Lavinia Sandru, selectionerul Marin Vladimir si regretatul regizor Cornel Diaconu, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. In acest an, cu sustinerea Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, singurul festival international de film ecologist - ECO FEST - va efectua un tur in mai multe judete din tara. Prima oprire  a ECO FEST TOUR este in Municipiul Bistrita.

ECO FEST TOUR se adreseaza in mod special, dar nu exclusiv, copiilor si tinerilor, fiind organizat de Consiliul Judetean in colaborare cu Inspectoratul Judetean Bistrita Nasaud. Pe langa proiectii de film, au loc workshop-uri educative si de creatie, interactive, cu tematica ecologista si culturala. In ultima zi a ECO FEST TOUR, se organizeaza un concert de muzica folk. Toate manifestarile sunt cu intrare libera.

ECO FEST TOUR  propune constituirea si consolidarea unei Zone Libere de Indiferenta fata de cultura, in egala masura si fata de probleme majore de mediu cu care se confrunta civilizatia contemporana. Evenimentele socio-culturale dezvoltate in mai multe judete din tara, prin ECO FEST TOUR, vor conecta comunitatile locale la evenimente de anvergura nationala si internationala, contribuind astfel la o educatie non-formala care, la nivelul Capitalei, este pe un trend crescator, cu rezultate notabile.

Organizatorii ECO FEST TOUR - Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Ministerul Culturii si al Identitatii Nationale, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Initiativa Ecologista Europeana - isi exprima convingerea ca adresandu-se cat mai devreme copiilor si adolescentilor printr-o educatie ecologista accesibila si placuta, cresc sansele de a fi corectate erorile de astazi ale societatii, iar maine, de a trai intr- o societate "bine crescuta". Pierderea reperelor morale si raportarea la false valori culturale afecteaza profund societatea.

Asociatia Initiativa Ecologista Europeana desfasoara activitati non-profit cultural-educative. Proiectul este finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

ECO FEST TOUR se va desfasura dupa urmatorul program, in Municipiul Bistrita:

18 mai, orele:

  • 12.00 - 16.00 - Concurs de proiecte ecologiste realizate de elevi ai scolilor si liceelor din Bistrita

-  Workshopuri coordonate de Lavinia Sandru (actrita si realizatoare de televiziune)  si de artistii plastici Mariana Pachis (inscrisa in Cartea Recordurilor pentru tehnica Sand Art) si Mihai Pinzaru PIM (caricaturist);

  • 16.00 - 19.00 - Proiectie filme (Complexul Muzeal Bistrita Nasaud):

-        "Wild Carpathia  Carpatii Salbatici - De la Munte la Mare" (2013)

-         "Cartea Junglei" (2016)

19 mai, orele:

  • 12.00 - 16.00 - Concurs de proiecte ecologiste realizate de elevi ai scolilor si liceelor din Bistrita

-  Workshopuri coordonate de Lavinia Sandru (actrita si realizatoare de televiziune)  si artistii plastici Mariana Pachis (inscrisa in Cartea Recordurilor pentru tehnica Sand Art) si Mihai Pinzaru PIM (caricaturist);

  • 16,00 - 19,00 - Proiectie filme (Complexul Muzeal Bistrita Nasaud): 

-        "Povestea cailor salbatici din Letea" (2012) - film premiat in cadrul  Festivalului International de Film Ecologist ECO FEST - Pentru Sanatatea Pamantului, editia  2013. Invitat special: regizorul filmului Dan Curean

-        "Oblivion - Planeta uitata" (2013)

20  mai, orele:

  • 19,00 - Concert de muzica folk (Complexul Muzeal Bistrita Nasaud) sustinut de interpretii

     Magda Puskas, Rares Suciu,  Emeric Imre, Claudiu Popa, Gloria Melu.

 

Va asteptam cu drag!

 

      MANAGER,

Gavrilas Alexandru

 

0 comentarii3948 vizualizări15 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0