Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
"TEZAUR BANATEAN - Ansambluri vestimentare, podoabe si documente foto-etnografice".

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud vine in fata publicului bistritean cu un eveniment de exceptie: Expozitia etnografica "TEZAUR BANATEAN - Ansambluri vestimentare, podoabe si documente foto-etnografice". Este vorba de piese reprezentative pentru portul popular banatean, puse cu generozitate la dispozitie de colectionarul Marius Matei, muzeograf in cadrul Muzeului Satului Banatean din Timisoara. 
          Va asteptam alaturi de noi, joi, 27 iulie, de la ora 18.00, in sala "Grigore Bradea" a Complexului Muzeal Bistrita - Nasaud, pentru a admira impreuna somptuozitatea si nobletea portului popular banatean, specific Girocului Timisoarei. Veti gasi aici costume populare unicat ce fac parte din Colectia etnografica Marius Matei, singura de acest gen din Banat si printre cele mai laudate colectii private din Romania in materie de costum popular.

          Expozitiile lui Marius Matei vernisate in multe orase din Romania si din strainatate constituie o adevarata pledoarie pentru salvarea memoriei si a patrimoniului cat si pentru o valorificare adevarata a tot ceea ce inseamna creatie populara autentica.
Expozitia ce are loc acum la Bistrita este realizata in parteneriat cu Asociatia culturala pictor Octavian Smigelschi Sibiu, Colectia etnografica Marius Matei si Muzeul Satului Banatean. Ne-a adus impreuna pasiunea pentru portul popular dar si dorinta de a descifra laolalta sentimentele de dragoste pentru tot ce este curat, frumos si inaltator ale creatorilor lui, asa cum reies din fiecare impunsatura de ac ce brodeaza minunatele straie populare.

 

          Va asteptam cu drag!

 

          Manager, 
  Alexandru Gavrilas.

 

0 comentarii2989 vizualizări25 iulie 2017




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0