Cultura-Arta Sambata 23 Iunie 2018 - 5198 vizitatori azi
"Calatorie spre centrul Pamantului" cu elevii din Parva.

Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud a avut din nou ca oaspeti elevi din judet, de data aceasta de la Scoala Gimnaziala "Vasile Scurtu" din Parva, care au tinut sa participe la o calatorie virtuala spre centrul Pamantului. Iar acest lucru s-a intamplat ... de-adevaratelea la atelierul de geografie programat in cadrul programului "Vacanta la biblioteca - fabrica de idei estivale", sub indrumarea profesorilor Sorina Crina Peter si Mircea Peter.

   "Astazi am explorat vulcanii si am invatat despre cum erup ei. Am aflat lucruri interesante despre mai multi vulcani, cum este vulcanul Etna, din Italia si despre vulcanul Fuji din Japonia. Stim ca vulcanii au creat Pamantul, dar l-au si afectat, din cauza cutremurelor. Nu am mai venit niciodata la Biblioteca Judeteana din Bistrita si cred ca este foarte frumoasa!", ne-a povestit Denis, elev in clasa a treia la Scoala Gimnaziala "Vasile Scurtu" din Parva, fascinat de maretia vulcanilor de pe planeta.

   Povestea a mers chiar mai departe. "Am aflat tot felul de lucruri despre centrul Pamantului si despre miezul vulcanilor. Vulcanul este un loc prin care lava din centrul Pamantului iese la suprafata si erupe. Venirea noastra la Biblioteca Judeteana a fost o experienta foarte frumoasa deoarece chiar am invatat lucruri despre care nu stiam inainte si cred ca este bine ca in vacanta sa mai si studiem astfel de lucruri", ne-a spus Alexandra, din clasa a patra.

    "Cand am auzit despre ce se face in vacanta la Biblioteca Judeteana, am hotarat sa participam si noi, iar copilasii au fost foarte incantati. Lor le place sa citeasca, asa ca noi incercam sa achizitionam carti pentru invatamantul primar, sa avem biblioteca noastra, cum exista si la nivelul gimnazial. Da, copiii sunt atrasi de geografie, mai ales ca ei, fiind pana intr-a patra, inca nu au invatat prea mult despre geografie. Suntem incantati si o sa mai venim aici", a declarat pentru site-ul www.bjbn.ro profesoara Liana Scurtu.

     Atelierul de geografie s-a desfasurat in clubul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc", iar profesorii care l-au sustinut s-au aratat foarte multumiti la finalul acestuia, cu atat mai mult cu cat ei fac voluntariat in cadrul acestui program. "Atelierul a fost o imbinare a notiunilor teoretice cu cele practice. Am realizat machete, mulaje si experimente, incercand astfel sa le captam atentia copiilor asupra problemelor stiintifice legate de Pamant, avand in vedere ca a calatori in spatiul aerian si in spatiul cosmic este posibil, la fel si in zona subacvatica, dar,  deocamdata spre centrul Pamantului lucrul acesta este, inca, o enigma. Ma bucur foarte mult ca au venit copii din judet, din Parva, pentru ca a fost o oportunitate extraordinara de a discuta cu ei, de a le impartasi din tainele Pamantului intr-un mod interactiv", a spus la finalul intalnirii Crina Peter, profesoara de geografie la Colegiul National "Andrei Muresanu" din Bistrita.

      Copiii din Parva au facut apoi un tur al Bibliotecii Judetene "George Cosbuc", ghid fiindu-le insusi managerul institutiei, scriitorul Ioan Pintea. "Sunt atat de multe carti aici! Este foarte frumos", a exclamat admirativ la finalul vizitei Ionel, din clasa a saptea.

     Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud are deschise portile pentru toti elevii din judet care vor sa participe la actiunile organizate aici.

0 comentarii1771 vizualizări18 august 2017
rss 2.0
rss 2.0