Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 01 Martie 2021 - 11796 vizitatori azi
Haide "U" pe Scena Urbana.

A venit momentul ca "U" sa...urce pe scena! Pe Scena Urbana. Pe 30 septembrie, de la ora 19.00, pe strada Mihail Kogalniceanu, in fata Universitatii Babes Bolyai, membrii Peluzei Sepcile Rosii, impreuna cu sustinatori ai diferitelor ramuri sportive ale clubului Universitatea Cluj vor canta, alaturi de o orchestra simfonica, toate melodiile indragite de generatii intregi de clujeni, in cadrul unui spectacol muzical inedit: Haide "U" pe Scena Urbana. Toate melodiile au fost puse pe note si vor fi cantate in cadrul evenimentului chiar de catre galerie, iar in pauze vor fi prezentate echipe si sportivi pe care un oras intreg ii aplauda si ii sustin.

Este un eveniment ce se adauga suitei de proiecte derulate de Scena Urbana in scopul de a reda spatiul orasului catre comunitate, de a-l transforma si redefini drept "acel spatiu care apartine tuturor", de a pune in valoare acele trairi care ne aduc impreuna, ne definesc ca si comunitate si ne ancoreaza in timp si spatiu.

"Vrem sa scoatem cantecele Universitatii din stadion si sa le aducem in strada, in spatiul public. Stim ce inseamna "U" Cluj pentru oras si intentia noastra este de a reconstrui legaturi intre oameni prin aceste superbe cantece ale galeriei. Indiferent de varsta sau profesie, clujenii se intalnesc deseori pe stadion, in sali de sport sau in fata ecranelor pentru a sustine sportivii Universitatii Cluj. Ne dorim ca, in seara zilei de 30 septembrie, sa ne intalnim, prin cantec, cu acele energii care ne unesc de aproape o suta de ani in fata sportului", spune arh. Daniela Maier, coordonator Scena Urbana si vicepresedintele Ordinul Arhitectilor din Romania- Filiala Transilvania.

"Stiti de ce se intampla toate acestea? Pentru ca "U" inseamna in primul rand traditie, creativitate si comunitate. Niciodata "da-le gol, hai da-le gol!" nu va putea transmite emotia generata de "Slava tie, studentie" sau "Primul pas pe stadion", transmit reprezentantii Peluzei Sepcile Rosii.

Proiectul este realizat de Scena Urbana, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca si FERRO, sustinatorul evenimentelor Scena Urbana din acest an.

Scena Urbana este un grup multidisciplinar in cadrul Ordinului Arhitectilor din Romania- Filiala Transilvania, coordonat de arhitectul Daniela Maier. Scena Urbana este o platforma de comunicare, ce foloseste arta, activitatile sportive, ateliere si interventii de landart pentru exemplificarea potentialului cultural si educational al spatiilor urbane slab valorificate, cu readucerea acestora pe harta obiectivelor cultural-active ale Clujului.

Scopul evenimentelor desfasurate sub sigla Scenei Urbane este sa inspire proprietari si reprezentanti ai administratiei locale, deopotriva, pentru a promova si sustine strategii ce aduc beneficii importante spatiului urban. Fiecare din spatiile care au gazduit 

evenimentele Scenei Urbane are o istorie aparte, pusa in valoare prin aducerea in discutie a oportunitatilor fiecarei zone. Revenirea in fiecare spatiu, precum si interventiile noi isi propun sa evidentieze evolutia acestora, sa atraga comunitatea intr-un demers ce are ca scop asumarea responsabilitatii.

Mai multe detalii, fotografii si filme de prezentare, gasiti aici:

http://scenaurbana.ro/       

https://www.facebook.com/ScenaUrbana/?fref=ts

https://www.youtube.com/channel/UCQMeRffZLaiwloK8ZXaqITQ 

 

Contact:

Daniela Maier,

0744695874,
secretar@oartransilvania.ro

0 comentarii3346 vizualizări21 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0