Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 01 Martie 2021 - 10924 vizitatori azi
Va re-asteptam la Palat!

Palatul Copiilor Bistrita vine, si-n acest an scolar, in intampinarea elevilor care sunt preocupati sa-si descopere talentul si sa-si cultive pasiunile, oferind activitati nonformale consistente, dar si modalitati atractive de petrecere a timpului liber. Deschiderea oficiala va avea loc pe 2 octombrie, la ora 17, in incinta Palatului (strada Florilor nr. 3-5), cand se vor stabili aspecte organizatorice importante si se va derula si un spectacol demonstrativ. In perioada aceasta, grupele de performanta si cele de avansati isi continua proiecte pe care nu le-au abandonat nici in cursul verii, planifica/ pregatesc altele. Se deruleaza si campania de diseminare, de prezentare a ofertei educationale in scoli, iar copiii de la grupele de incepatori se inscriu si incearca sa se familiarizeze cu limbajul cercului pentru care au optat.

Noul director al institutiei, doamna profesoara Maria Marioara Mihestian, care a militat si pentru o mai nuantata paleta educationala, isi exprima convingerea ca, si-n acest an scolar, Palatul Copiilor Bistrita isi va face simtita prezenta in proiecte specifice invatamantului nonformal si extracurricular, propunand copiilor din municipiul nostru si din judet sa-si aleaga cu incredere cercurile favorite din generoasa oferta educationala.

Astfel, pentru 2017-2018, Palatul Copiilor Bistrita are o gama variata de cercuri/ grupe, care sunt coordonate de persoane cu experienta si performante in domeniu. De la cercuri culturale si artistice, precum cele de Pictura pe sticla/ Pictura pe lemn/ Pictura/ Desen/ Arta textila (prof. dr. Diana Morar), Teatru/ Pantomima (prof. Antonia Orban Sima), Dansuri populare/ Formatii de dansuri/ Traditii si obiceiuri la romani (prof. Teodor Puscas), Engleza interactiva (Adriana Toderic), Arta scenei mici/ Creatie literara/ Poezia Credintei/ Jurnalism (prof. Ionela-Silvia Nusfelean); la cercuri tehnico-aplicative ca: Grafica & Multimedia/ ICT Club/ Web design/ Programare (prof. Iulia Istrate), Turismul explorator prin viata (prof. Maria Mihestian), Florile - ambient si culoare/ Arta aranjarii florilor (prof. Carmen Nagy), Agrobiologie (Octavian Guiu), Electronica/ Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor/ Fizica aplicata/ LEGO (prof. Dorel Nicoara), Robotica/ Aeromodele/ LEGO (prof. Ioan Fagarasan), Navomodele/ Automodele (prof. Adrian Reman); pana la cercuri sportiv-turistice, precum cele de Dans modern/ Gimnastica ritmica/ Gimnastica aerobica (prof. Zina Morar), Tenis de masa/ Activitati fizice adaptate CES, Jocuri dinamice (prof. Calin Deac) si GO/ LEGO (prof. Teodor Vartic).

Palatul are si doi profesori voluntari: Brigitte Pop - ABC-ul limbii germane - si Ioan Sabin Muresan, coordonator al grupei de Italiana creativa si partener de dialog in Poezia Credintei.

Cursurile isi propun aprofundarea/ completarea de cunostinte, dezvoltarea unor aptitudini potrivit vocatiei si optiunilor elevilor, petrecerea timpului liber prin activitati educative, dar si implicarea in competitii specifice performante. ACTIVITATILE SUNT GRATUITE! Inscrierile se realizeaza direct la sediul institutiei! Va asteptam cu speranta ca va fi un an minunat la Palat!

 

Prof. Ionela-Silvia Nusfelean.

 

0 comentarii3248 vizualizări25 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0