Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 01 Martie 2021 - 12220 vizitatori azi
Ziua Mondiala a Muzicii, la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc".

Ziua Mondiala a Muzicii a fost marcata luni, 2 octombrie 2017, la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, printr-un program de muzica culta sustinut de elevi ai Liceului de Muzica Tudor Jarda Bistrita si organizat de sectia Imprumut pentru Copii, la initiativa bibliotecarei Rodica Badaluta.  "Este o zi speciala nu doar pentru noi, ci si pentru publicul larg si de aceea vrem sa sarbatorim cu elevii nostri, care sunt cei mai buni. Programul nostru contine cateva lucrari de muzica clasica romaneasca, pentru diferite instrumente, dar si inteventii ale unor elevi din clasele mari, de la sectia canto. Sper sa extindem colaborarea cu Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" si pentru alte evenimente de peste an" a declarat prof. Mircea Borzos, coordonatorul evenimentului. Iar tinerii instrumentisti si interpretii care au evoluat in fata asistentei care a luat loc in sala de conferinte "Gavril Scridon" au confirmat din plin increderea cu care i-au investit profesorii lor. "Liceul de muzica este, in primul rand, o institutie de cultura si, prin cele peste 150 de premii obtinute de elevii nostri la concursurile nationale si internationale la care au participat, ca si 13 premii la olimpiadele nationale, cred ca am demonstrat acest lucru. Spre exemplu, anul trecut s-a luat locul I pe tara la chitara, s-a luat locul III la canto clasic, au luat premiu special toti copiii, deci avem si o activitate de grup la cor, tot asa, la olimpiada nationala pe tara. Elevii prof Valentin Pop au luat trei premii la chitara si el este cel mai titrat profesor al nostru. Pe langa profesorii care au muncit pe partea de olimpiada nationala instrumentala si care sunt singurele concursuri recunoscute de minister cand este vorba de premieri si promovari, avem si profesori care au obtinut premii si la concursurile nationale organizate, dar care nu intotdeauna apar in calendarele nationale. Si vreau s-o mentionez aici pe d-na profesoara Leila Batinas, care a avut cele mai multe premii obtinute la flaut - 52, si pe d-na Bianca Trut, corepetitor, care i-a insotit pe colegii nostri la concursuri, cu circa 100 de premii. Si cred ca ar fi nedrept sa nu ii mentionez si pe profesorii de la cultura generala si pedagogic, care au obtinut, de asemenea, foarte multe premii. Cu totii merita sa fie mentionati intr-o asemenea zi!" a punctat pentru site-ul bjbn.ro d-na Raluca Marginean, directoarea Liceului de Muzica "Tudor Jarda" Bistrita.
La invitatia d-lui Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, tinerii muzicieni si profesorii lor au vizitat mediateca si sala de lectura a bibliotecii, care le stau la dispozitie zi de zi elevilor cu fondul de albume muzicale si carti de care dispun.
Ziua Mondiala a Muzicii este marcata in fiecare an in lume incepand din anul 1975, la propunerea renumitului violonist si muzicolog Yehudi Menuhin si a lui Boris Yarustowski, presedintele si vicepresedintele Consiliului International al Muzicii al UNESCO (fondat in 1949).          

0 comentarii2891 vizualizări02 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0