Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Miercuri 24 Februarie 2021 - 20382 vizitatori azi
Bienala Internationala de Ceramica.

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud gazduieste in perioada 15 octombrie - 15 noiembrie 2017 o expozitie care cuprinde o selectie cu cele mai intersante lucrari de arta prezente in primele doua editii ale Bienalei Internationale de Ceramica de la Cluj.   Manifestarea  intruneste lucrarile a peste 30 de artisti proveniti din 18 tari, multe dintre acestea fiind premiate de catre juriul bienalei.

Ceramica artistica cunoaste acum, peste tot in lume, un trend ascendent, devenind unul din mediile de expresie importante ale Artei Contemporane. Publicul si in egala masura artistii sunt din ce in ce mai atrasi de limbajul ceramicii ca modalitate de expresie plastica, precum si de exprimarea sensibilitatii artistice folosind mijloacele materialelor ceramice. Cu toate acestea in tara noastra persista mentalitatea conform careia ceramica este asociata cu artizanatul sau poteria.

Din aceasta perspectiva, intregul proiect a fost gandit astfel incat, publicul sa inteleaga specificitatea si frumusetea ceramicii ca modalitate de exprimare artistica.

Va asteptam la vernisaj duminica, 15 octombrie ora 17,00 la Muzeul Bistrita, str.Gen.Grigore Balan nr.19.

 

 

          MANAGER,

    Alexandru Gavrilas

0 comentarii2709 vizualizări13 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0