Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 26 Februarie 2021 - 43250 vizitatori azi
Va place Beethoven?

Societatea de Concerte Bistrita, in parteneriat cu Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, va invita: marti, 17 octombrie, ora 19.00 la Sinagoga Bistrita la un Concert extaordinar:  Va place Beethoven?  Doi muzicieni de exceptie, Razvan Suma si Daniel Goiti, si doua instrumente magice, un violoncel si un pian, se aliniaza la startul unei noi calatorii muzicale prin tara: turneul national Va place Beethoven?, care se va desfasura intre 11 si 30 octombrie 2017, in 8 orase din Romania. 

        Ajuns la editia cu numarul 6, turneul Va place...? a fost initiat in 2012 de violoncelistul Razvan Suma, iar de atunci publicul a urmarit fascinat povestea unei aventuri muzicale care a crescut de la etapa la etapa: de la Bach la Brahms, de la tango la Schumann, anul acesta turneul lanseaza o noua provocare: Va place Beethoven? 

        Intr-un duet instrumental care se anunta spectaculos, cei doi muzicieni protagonisti ai turneului, Razvan Suma si Daniel Goiti vor interpreta trei sonate pentru pian si violoncel semnate de celebrul compozitor german: Sonata in la major, op. 69, nr. 3, reper absolut si revolutionar al genului, alaturi de Sonata in do major, op. 102, nr. 1, si de Sonata in re major, op. 102, nr. 2. 

        Solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, Razvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni romani. A sustinut sute de recitaluri si concerte in Romania si in strainatate si a participat la festivaluri internationale de prestigiu. Suita de proiecte Va place Bach?, Va place Brahms?, Va place tango? sau Va place Schu...? l-a plasat pe Razvan Suma in topul celor mai cunoscuti si apreciati violoncelistilor romani. La acestea se adauga turneele Seara spaniola si Seara britanica si turneele grupului ArgEnTango - Piazzolla, o poveste autentica, dar si proiectul si Tango la Cetate.

        Pianistul Daniel Goiti, absolvent al Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, si-a desavarsit formarea artistica in cadrul Academiei de Arte din Berlin, a fost invitatul unor importante festivaluri si a realizat concerte si recitaluri in Grecia, Austria, Republica Moldova, Franta, Ungaria, Germania, Marea Britanie si SUA. A concertat in Romania alaturi de cele mai importante orchestre si a sustinut recitaluri in tara si peste hotare. A fost distins cu premii la numeroase competitii nationale, a obtinut Premiul I al Concursului George Enescu si Premiul I la Concursul International Arthur Schanbel din Berlin, iar in prezent este invitat sa jurizeze in cadrul unor importante concursuri muzicale.

 

0 comentarii2779 vizualizări13 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0