Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 20 Februarie 2020 - 10482 vizitatori azi
Mani Neumann pentru a treia oara la Bistrita!

"Ce-i asta, mai?" este una din intrebarile de duh ale maestrului violinist Mani Neumann ce a cucerit Romania in anii 90, inca din vremea cand facea parte din celebra trupa Phoenix. Raspunsul la aceasta intrebare vine foarte natural si de data asta. Neamtul cu suflet de roman revine la Bistrita aducand pentru a treia oara proiectul Farfarello in vazul si auzul publicului, joi, 19 octombrie 2017, orele 20.30, in Pub Corso Caffe Bistrita (Piata Centrala nr 33, fosta galerie de arta).

Dupa succesul rasunator din vara anului 2016 pe scena mare a Serbarilor Bistritei Medievale, urmat de un alt concert electrizant la Sinagoga in februarie anul acesta, iata ca trupa germana Farfarello revine la Bistrita pentru o intalnire in pub de data aceasta, un concert a carui scop principal este "conectarea" cu publicul romanesc prin muzica si socializare. "Muzica noastra este curata, independenta si autentica, asa cum suntem si noi " a marturisit Mani Neumann in unul din interviuri.

Concertul face parte dintr-un numar de 18 aflate in derulare in cadrul turneului de toamna Farfarello in Romania, in care doi muzicieni germani si doi muzicieni romani vor da frau liber stilului muzical abordat. Prin muzica lor, Farfarello creeaza un sunet arhaic, brut, eliberat de clisee, fiind o combinatie de folclor est - european si influente contemporane: muzica traditionala, jazz, rock si muzica clasica.

Din 1982 si pana acum, trupa Farfarello a scos 18 albume, 4 dvd-uri si a participat la peste 3.500 de concerte in toata lumea.

  

Mani Neumann supranumit si Violonistul Diavolului, este considerat un maestru al viorii si blockflöte. Modul sau de a interpreta - melancolic, salbatic ori excitant - este intotdeauna autentic, nonconformist si imposibil de copiat. A fost onorat cu premiul MTV - Lifetime Award si decorat de Presedintele Romaniei cu ordinul "Meritul cultural" in gradul de "Cavaler" pentru merite culturale deosebite aduse Romaniei ca urmare a activitatii sale in trupa Phoenix.

Chitaristul trupei, Ulli Brand, este considerat a fi unul dintre cei mai buni din Europa, fiind recunoscut pentru stilul sau unic in care interpreteaza muzica la chitara acustica cu 6 si 12 corzi.

Invitatii trupei Farfarello in acest turneu sunt muzicieni romani deosebit de experimentati si talentati: percutionistul Gabriel Balasa, unul dintre cei mai activi percutionisti de pe scena muzicala romaneasca, un muzician inventiv si imprevizibil, artistii admirandu-l pentru energia sa si vibratia pozitiva din timpul concertelor si basistul Eugen Amarandei, unul din cei mai inspirati si tehnici contrabasisti ai Romaniei.

"Muzica romaneasca este fantastica. Atunci cand am auzit muzica romaneasca am spus: asta e muzica mea. Daca vrem sa cantam Ciocarlia, cantam Ciocarlia. Dar pentru asta trebuie sa vorbesc cu egetele mele. Cateodata degetele mele imi submineaza autoritatea. Eu incerc sa vorbesc cu ele ca si cu prietenii mei, dar ele spun "da" si in concert se comporta ca nebunele. Sunt solidare. Ele cred ca sunt patru contra unu" (Mani Neumann).

 

Manager Farfarello - Alina Talos - 0726 323 891 

0 comentarii2016 vizualizări19 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0