Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 11 Decembrie 2018 - 18704 vizitatori azi
Un festival inedit - Festivalul de teatru romano-polonez.

In perioada 15 mai - 15 noiembrie 2017,  Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita in parteneriat cu Fundatia Europeana pentru Educatie si Cultura din Zielona Gora  au implemenat proiectul international Festivalul de teatru romano-polonez, cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2017. Scopul principal al proiectului a fost de a consolida relatiile de colaborare dintre orasele infratite, Bistrita si Zielona Gora, prin activitati de promovare a culturii (teatru, dans), traditiilor, obiceiurilor, stilului de viata, in randul tinerilor participanti.

Dintre activitatile derulate, schimbul de experienta organizat in Polonia, merita o atentie aparte. Astfel, in perioada 8 - 15 octombrie 2017, un grup de 5 tineri romani coordonati de Cristina Hangea, presedinta Asociatiei Tineri pentru Comunitate Bistrita, si 12 tineri polonezi coordonati de catre doamnele profesoare Antonina Pauch si Aleksandra Maliszewska au avut ideea nebuneasca de a organiza un festival de teatru in Zielona Gora.

Timp de 5 zile, participantii si-au dezvoltat creativitatea, abilitatile de munca in echipa, dans si comunicare in limba engleza, cu scopul de a produce un spectacol de neuitat pe scena Centrului Cultural ZOK.  Asadar,  joi, 12 octombrie 2017, evenimentul a debutat cu o sceneta organizata de tinerii actori polonezi. Apoi, participantii bistriteni au jucat intr-o piesa in care au prezentat situatia tinerilor romani din trecut vs prezent. La final, a urmat momentul mult asteptat: sceneta organizata de participantii polonezi impreuna cu cei romani, moment care a imbinat actoria, dansul contemporan si pictura. La final, au fost ropote de aplauze pentru acest eveniment inedit organizat de tinerii oraselor infratite, iar toti actorii au primit flori sau cadouri. A fost o seara memorabila si un proiect care ne dorim sa nu ramana la prima editie.

Mai multe informatii despre acest proiect, poze si brosura, vor putea fi vizualizate pe site-ul proiectului,

 http://bistrita-zielonagora.ro/festivalul-de-teatru-romano-polonez/ ,

precum si pe pagina de facebook a Asociatiei Tineri pentru Comunitate Bistrita. 

 

Titlul proiectului: Festivalul de teatru romano-polonez

Proiect cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2017

Beneficiar: Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita

Data publicarii: 07.11.2017

Continutul  acestui  material  nu  reprezinta  in  mod  obligatoriu  pozitia  oficiala  a Municipiului Bistrita

0 comentarii1421 vizualizări08 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0