Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 22 Ianuarie 2019 - 14998 vizitatori azi
Armonii de primavara, cu actorul Dorel Visan.

O frumoasa, elocventa, sensibila si de mare patriotism romanesc eveniment s-a derulat la Complexul Muzeal B-N, printr-un spectacol de aleasa si inalta tinuta, sub genericul "Armonii de primavara", in organizarea Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, Asociatiei Tinerilor Crestini Ortodocsi B-N, Bisericii Ortodoxe "Intrarea Maicii Domnului in Biserica" si cu implicarea violonistului Florin Vlad, in prezenta unui public select, sensibil si cunoscator al valorilor artistice si a muzicii culte de referinta.
In deschiderea evenimentului, a rostit o alocutiune PC preot protopop de Bistrita - Alexandru Vidican.
Celebrul si apreciatul actor Dorel Visan, un roman neaos si mare patriot, un bun cunoscator al fenomenului dezradacinarii romanilor si diminuarii credintei in Divinitate, el insusi poet, a facut o frumoasa si splendida disertatie filozofico-actoriceasca privind evolutia societatii umane, in speta a celei romane, precizand faptul ca "Nu Biserica a creat credinta, ci credinta a creat Biserica", o zicere adevarata si memorabila, de retinut.
Atmosfera a fost intregita prin evolutia profesionista si de inalta tinuta artistica, prin recitaluri sensibile ale violonistului Florin Vlad, o deosebita soprana - Ato Kawara din Japonia, un cunoscut si apreciat bariton - Horatiu Rusti, fiind profesionist acompaniati de pianistul Peter Kolcsar.
In finalul activitatii, PC preot protopop Alexandru Vidican a multumit celor care au evoluat in spectacol, indeosebi actorului Dorel Visan, capul de afis al actiunii muzicale.
O zi de armonii de primavara pentru suflet, inima si din suflet pentru romani!

 

Ioan Lazar

 

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii966 vizualizări10 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0