Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 21 Februarie 2020 - 2990 vizitatori azi
Vernisajul expozitiei "Pictorisiri" si "Unity".

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud in colaborare cu Asociatia Culturala Pictor Octavian Smigelschi, Asociatia Brukenthal von Studio, Muzeul National Brukenthal din Sibiu, Muzeikon din Alba Iulia si Asociatia Dar Development va invita la sfarsitul acestei luni la doua evenimente de exceptie. Este vorba despre vernisajul expozitiei de pictura "Unity", care se va desfasura marti 29 mai 2018, de la ora 18, la Muzeul Bistrita, strada Gen. Grigore Balan, nr.19 si vernisajul expozitiei "Pictorisiri", semnata Constantin Cioc, care se va desfasura miercuri, 30 mai 2018, de la ora 18, la Biserica Evanghelica din Herina.

          Expozitia de arta contemporana "Unity" reuneste artisti contemporani transilvaneni care prin intalnirea lor, dau marturie despre parcurgerea si realizarea frumosului. Vorbim despre pictori recunoscuti in tara si strainatate, care expun la nivel national si international. O parte dintre artisti sunt restauratori la Muzeul National Brukenthal din Sibiu. Insa dincolo de aceasta, toti sunt priviti ca modele vii pentru tanara generatia in ceea ce priveste dedicarea, vointa, disciplina si daruirea pentru arta si frumos. "Unity" este un dar oferit de tinerii artisti, in acest an al Centenarului, tuturor vizitatorilor si iubitorilor de frumos, tuturor celor care doresc sa participe la omagierea celor care, acum 100 de ani, au avut ca ideal unitatea - unirea tututor romanilor. "Mesajul expozitiei este unul singur: sa oferim o clipa din viata noastra si sa privim frumosul. Suntem convinsi ca prin intermediul lucrarilor expuse pe simezele salilor de arta contemporana ale muzeului in acest moment aniversar pentru Romania, vom regasi cu ajutorul culorilor, virtuti ce se afla in fiecare dintre noi: bunatatea, blandetea, altruismul, respectul, comuniunea, harnicia si darnicia." declara dr. Alexandru Constantin Chituta, presedintele Asociatiei culturale pictor Octavian Smigelschi.
Cel de al doilea vernisaj are in centrul lui expozitia "Pictorisiri" semnata de artistul bucurestean Constantin Cioc, un pictor laic extrem de atasat de pictura bisericeasca. Fie ca sunt cautate in Biblie, fie printre martirii temnitelor comuniste, fie ca intrupeaza pur si simplu Omul cu toate durerile si ezitarile lui, dar mai ales sentimentul dorului de Dumnezeu, personajele lucrarilor sale sunt mistuite din interior de o lumina care face sa explodeze intunericul panzei. Aceasta lumina interioara atat de caracteristica tablourilor lui Constantin Cioc, potrivit propriilor marturisiri, ii aseaza creatia "in marginea icoanei", artistul definindu-si demersul artistic ca pe un mod de a-si exprima credinta, de a rosti Crezul, de a se ruga in linistea si intimitatea atelierului sau si de a-l slavi pe Dumnezeu prin culoare.
          Nascut la Reghin in 1965 si absolvent al sectiei de Pictura a Facultatii de Arte Plastice din cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, Constantin Cioc a fost, intre 1995 si 2003, asistentul mentorului sau din anii de studentie, profesorul Sorin Ilfoveanu. Din 1997 a intrat in Uniunea Artistilor Plastici din Romania. Intre 2001 si 2003 s-a inscris intr-un program de studii aprofundate in Arte plastice si aplicate la Universitatea Paris I - Sorbonne, in Franta.

Va asteptam cu drag!

 


Manager, 
Alexandru Gavrilas

 

0 comentarii1806 vizualizări29 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0