Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Galbenul intens si alte pete de culoare rezistente la sens.

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita miercuri, 13 iunie 2018 ora 17 in sala "Grigore Bradea" la vernisajul expozitiei - Galbenul intens si alte pete de culoare rezistente la sens. "Vorbeste despre pictura: nu are sens. Prin transmiterea unui lucru prin mediul limbajului, il transformi. Construiesti calitati care pot fi spuse, si lasi deoparte pe cele care nu pot fi spuse, dar sunt intotdeauna cele mai importante." Gerhardt Richter - Note, 1964-65.

          Artistii din Colonia 21 de la Tescani lucreaza impreuna invatand, dezvatand si initiind dialoguri artistice, creand conexiuni, nascand imagini si lumi transparente care se intrepatrund.  Ii uneste un anumit mod de a se apropia de pictura, avand pictura ca subiect in sine, inainte de toate.  In lucrarile lor subiectul apare ca pretext pentru o modelare a materiei. Culoarea de ulei este modelata - uneori dizolvata si lasata sa difuzeze asemenea acuarelei, in straturi lichide, care creeaza transparente. Stencilul, trafaletul sau spray-ul se alatura adesea pensulelor. Artistii acestui grup au un  interes comun pentru o zona realista, ca a pictorilor din Scoala de la Cluj, dar si pentru artisti ca Luc Tuymans, sau Gerhardt Richter.

          Unele lucrari au tonuri grave, cum ar fi cele ale lui  Zoltán Béla, Ramon Sadic sau Marius Craita Mandra. Altele se regasesc in sonoritati mai luminoase  la Dan Badea, Maria Pop Timaru si Dragos Burlacu. Umbrele si luminile se intrepatrund in comunitatea pentru care "arta este cea mai inalta forma a sperantei", cum spune tot Gerhardt Richter intr-un text pentru catalogul Documenta 7 de la Kassel, din 1982. Fiecare dintre artisti pune in felul sau intrebarea: Care este lumea mea si care este relatia mea cu ea?" Mirela Ivanciu

           Va asteptam cu drag!

 

          MANAGER,

     Alexandru Gavrilas

0 comentarii2919 vizualizări12 iunie 2018




rss 2.0
rss 2.0