Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Miercuri 20 Ianuarie 2021 - 6308 vizitatori azi
Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX.

Muzeul Graniceresc Nasaudean gazduieste in perioada 24 iulie -15 august 2018 expozitia documentara itineranta Mari fotografi din Transilvania. Secolele XIX-XX. Conceptul expozitional apartine dr. Marius Campeanu, sef de sectie in cadrul Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Maramures din Baia Mare, iar institutiile muzeale partenere in cadrul acestui proiect si muzeografii care au impartasit ideea expozitiei sunt: Ionela Simona Mircea (Muzeul National al Unirii Alba Iulia), dr. Melinda Mitu (Muzeul National de Istorie a Transilvaniei), Elena Pleniceanu (Complexul Muzeal Bistrita Nasaud) si dr. Constantin Bajenaru (Muzeul Tarii Fagarasului "Valer Literat").

Cu aceasta ocazie au fost selectati un numar de cinci fotografi reprezentativi pentru spatiul transilvan: Samoila Marza din Alba Iulia (cunoscut si sub numele de "Fotograful Unirii"); Ferenc Veress din Cluj-Napoca; Alexandru Rosu din Bistrita; Szabó Gábor din Fagaras si Suba Zoltán din Baia Mare.

Partea de expozitie a Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, realizata de muzeograful Elena Pleniceanu, a fost dedicata fotografului roman Alexandru Rosu (1854-1913). Au fost concepute panouri reprezentand imagini scanate din creatia artistului fotograf, dar si o scurta prezentare a vietii acestuia si a fotografiei locale. Pe langa acestea, mai sunt expuse Albumul Societatii Bistriteana, realizat de Alexandru Rosu, precum si cateva fotografii originale.

Va asteptam cu drag!

 

         MANAGER,

    Alexandru Gavrilas

0 comentarii2688 vizualizări25 iulie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0