Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 05 Iulie 2020 - 1070 vizitatori azi
ELEVI SI PROFESORI DIN RENI, UCRAINA, IN VIZITA LA BIBLIOTECA JUDETEANA "GEORGE COSBUC" B-N.

Peste 30 de elevi si profesori din localitatea ucraineana Reni, regiunea Odesa, au fost, marti, 31 iulie 2017, oaspetii Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, in cadrul taberei "Acasa la noi", program organizat de Despartamantul Nasaud al ASTRA si finantat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud. Ei au vizionat la mediateca Bibliotecii Judetene filmul "Cartea care uneste", dedicat infiintarii Filialei "George Cosbuc" din Glodeni, Republica Moldova, dupa care Ioan Pintea, directorul institutiei, i-a invitat pe oaspeti in Clubul Cultural "CosBook", unde le-a prezentat istoria acesteia, le-a vorbit despre fondul de carte si publicatii pe care il detine Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, ca si despre proiectele actuale si de viitor ale bibliotecii. "Ne bucura faptul ca d-l Ioan Seni isi invita mereu oaspetii romani din Republica Moldova si Ucraina sa viziteze mai intai biblioteca noastra, semn ca suntem gazde bune si avem ce sa le aratam oaspetilor nostri!", a spus Ioan Pintea.

    A urmat un program artistic deosebit, prezentat de unii dintre elevii si profesorii de la Centrul de Creatie al Copiilor si Tineretului din Orasul Reni si a fost facut un schimb de suveniruri.

    "Sintem impresionati de oamenii de aici, de tot ceea ce se face pentru noi, de activitatile care ne sunt propuse pentru aceasta saptamana, in care vom sta la Bistrita si in judet. Ne-a impresionat mult alocutiunea d-lui director Ioan Pintea si, in general, tot ceea ce se face in biblioteca pentru popularizarea cartii romanesti, nu numai in Romania, dar si peste hotarele ei. Am privit cu mare atentie filmuletul realizat despre proiectul filialei dvs din Raionul Glodeni, Republica Moldova, si chiar ne-am spus, de ce nu, candva, un astfel de proiect sa fie realizat si la noi, la Reni, pentru ca si acolo se citeste romaneste si toti sint dornici de carte romaneasca. Din pacate, acum in orasul Reni nu mai este nici o scoala romaneasca, desi mai demult, la Reni veneau copiii romani de prin satele dimprejur pentru a-si face clasele de liceu in limba romana. Acuma, toate clasele sunt cu predare in limba ucraineana, limba de stat, caci scolile romanesti nu mai sint din perioada Uniunii Sovietice" ne-a declarat profesorul Andrei Tcaci, conducatorul grupului.

     Oaspetii de la Reni au vizitat sectiile Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, iar la final cu totii au participat cu entuziasm la traditionala fotografie din fata Bibliotecii.

 

www.bjbn.ro

0 comentarii2086 vizualizări01 august 2018
rss 2.0
rss 2.0