Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 07 Iulie 2020 - 11728 vizitatori azi
"Mestesuguri traditionale - fieraritul si artizanale".

Sarbatoarea Fecioarei Maria, cunoscuta sub numele de Adormirea Maicii Domnului, (15 august), o zi aparte in calendarul romilor, le ofera acestora prilejul de a sarbatori prin cantec, joc si manifestari specifice acestei etnii.

In acest an, sarbatoarea religioasa ii reuneste pe reprezentantii etniei romilor la Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, strada General Grigore Balan, nr.19, in cadrul unor evenimente care se vor desfasura in curtea institutiei.   

        Astfel, sub genericul "Mestesuguri traditionale - fieraritul si artizanale" programul, care va debuta la ora 14.00, va cuprinde: deschiderea expozitiei de mestesuguri, targul traditional al mestesugarilor si un spectacol de muzica sustinut de ansamblurile de dansuri: "Asul de Trefla" Bistrita, Ilo Romengo- Sancraiul de Mures, orchestra "Balada" Bistrita si "Ciobanasul" din comuna Sieut.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud si Partida Romilor Pro-Europa, filiala Bistrita-Nasaud.

 

  Manager,

Alexandru Gavrilas

0 comentarii2016 vizualizări14 august 2018
rss 2.0
rss 2.0