Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 08 August 2020 - 19466 vizitatori azi
Ion Muresan si Cartea Alcool la Chisinau.

"Cea de-a doua editie a Zilelor literaturii romane in Republica Moldova, organizata de Institutul Cultural Roman din Bucuresti si Centrul National al Cartii, in parteneriat cu ICR "Mihai Eminescu" din Chisinau, Primaria capitalei, Editura "Cartier" si revista "Punkt", se desfasoara in perioada 18-20 mai.

Oaspeti speciali ai evenimentului sunt scriitorii romani Emil Brumaru, Ion Muresan, Ion Vianu si actorul Victor Rebengiuc.

Miercuri, 18 mai, Zilele literaturii romane au demarat la Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Balti, cu o conferinta pe tema "Ion Vianu - Memorialistica vazuta de un memorialist", dupa care a fost prezentat noul volum de poezie al lui Ion Muresan, "cartea Alcool", cu participarea autorului, a editorului volumului Gavril Tarmure si a scriitorilor Emil Brumaru, Arcadie Suceveanu, Maria Sleahtitchi.

Joi, 19 mai, au  loc intalniri cu poetii Emil Brumaru si Ion Muresan la liceele "Gheorghe Asachi" si "Ion Creanga" din Chisinau si la Libraria din Centru. 

In seara de 19 mai va fi prezentat spectacolul "Marele Inchizitor" dupa "Fratii Karamazov" de Dostoievski, in interpretarea celebrului actor roman Victor Rebengiuc."

Comunicat al  Editurii CHARMIDES.

0 comentarii1925 vizualizări19 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0