Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
"Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani".

Muzeul de Arta Cluj-Napoca (MACN), institutie publica de interes judetean, care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza, in perioada 26 septembrie - 14 octombrie 2018, expozitia "Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani", eveniment derulat in cadrul programului Romania Centenar. Acest proiect este rezultatul unui parteneriat intre Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului, Asociatia Eleon Alba Iulia, Galeria Romana Bucuresti, Dr. Sorin Costina, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul Alba Iulia si Muzeul de Arta Cluj-Napoca.

Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 26 septembrie 2018, de la ora 18:30, in Salile de Expozitii Temporare ale Muzeului de Arta Cluj-Napoca, in prezenta organizatorilor, a artistilor expozanti si a curatorului, Ion Grigorescu. Oficiile de gazda vor fi facute de: Lucian Nastasa-Kovacs, managerul institutiei si Florin Gherasim, muzeograf.

"Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani", este o expozitie itineranta, dedicata Centenarului Marii Uniri, care a debutat la 30 decembrie 2017 in Alba Iulia, a fost vernisata la Iasi, in 18 ianuarie 2018, la Sibiu, in 1 aprilie, si la Chisinau, in 2 august, urmand ca anul acesta sa mai fie gazduita la Timisoara si Bucuresti. A existat, in toate locatiile, un fond comun de lucrari, imbogatit prin participarea unor artisti locali, insa modalitatea de expunere, opera a curatorului Ion Grigorescu si a colaboratorilor sai, este de fiecare data diferita si face din fiecare expozitie o lucrare de arta in sine.

Participantii sunt pictori si sculptori contemporani, printre care se numara personalitati de prima marime ale artei contemporane din Romania: Horia Bernea, Vasile Gorduz, Paul Gherasim, Marin Gherasim, Gheorghe Berindei, Dacian Andoni, Alexandru Antonescu, Ana Maria si Mihai Ariciu, Mircea Cantor, Delia Corban, Cristian Ditoiu, Remus Dragomir, Sorin Dumitrescu, Constantin Flondor, Mariana Gheorghiu, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Angela Hanc, Istvan Kancsura, Matei Lazarescu, George Mircea, Dan Mohanu Silviu Oravitzan, Valeriu Paladi, Christian Paraschiv, Horea Pastina, Ovidiu Pastina, Cristian Porumb, Silvia Radu, Andrei Rosetti, Mihai Sarbulescu, Valentin Scarlatescu, Ovidiu Simionescu, Paul Timoftei, Constantin Tinteanu.

Expozitia va fi deschisa spre vizitare in perioada 26 septembrie - 14 octombrie 2018, de miercuri pana duminica inclusiv, in intervalul orar 10:00-17:00. 

0 comentarii2800 vizualizări24 septembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0