Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Clasic la puterea a treia - turneu national cu violoncelistul Marin Cazacu si invitatii sai.

O familie de muzicieni porneste in turneu prin Romania. Marin Cazacu - violoncel, Iulia Cazacu - vioara, Stefan Cazacu - violoncel, Constanta Cazacu - flaut. Sau, cu alte cuvinte, Cazacu String Trio, invitata Constanta Cazacu. Instrumentisti exceptionali, interpretari sclipitoare si muzica buna. Clasic la puterea a treia, octombrie 2018, la Timisoara, Bucuresti, Bistrita, Alba Iulia, Deva, Caracal si lista ar putea continua.

Acest turneu aflat la inceput de drum, al carui debut este programat de Ziua internationala a muzicii, 1 octombrie, are toate sansele sa fie unul rasunator, pentru ca va aduce in fata publicului mari talente muzicale si un mesaj artistic amplificat de dragostea si caldura unei familii extraordinare. Clasic la puterea a treia este un nume puternic, care desemneaza anul acesta un turneu, dar care are potential pentru a se dezvolta.

Pentru a da girul de debut unui astfel de titlu era nevoie de un continut muzical pe masura si atunci unul dintre cei mai importanti muzicieni romani ai momentului, violoncelistul Marin Cazacu, a invitat in fata publicului din Romania o formula inedita, adaptata anului aniversar al Centenarului ca repertoriu, o imbinare sonora cat se poate de prietenoasa si de atractiva.

Aceasta formula s-a numit familia de muzicieni Marin Cazacu, mai exact Cazacu String Trio, invitata Constanta Cazacu, formula care va evolua in intreaga tara cu o serie de recitaluri cu un repertoriu divers, romanesc si international, cu piese arhicunoscute, dar si cu lucrari romanesti originale, compuse special pentru ei, recitaluri pline de farmec si culoare, perfect definite de genericul Clasic la puterea a treia.

 

Detalii pe http://clasiclaputereaatreia.procontemporania.ro/

 

https://youtu.be/HL-z-C--2a0

 

ITINERAR TURNEU:

1 octombrie, ora 19 - Timisoara, Sala Capitol

3 octombrie, ora 19 - Bucuresti, Sala Radio

5 octombrie, ora 19 - Bistrita, Sinagoga

6 octombrie, ora 19  - Alba Iulia, Casa de cultura

7 octombrie, ora 19  - Deva, Sala Pro Arte

8 octombrie , ora 19 - Caracal, Teatrul National

10 octombrie, ora 19 - Bucuresti, Sala Mare - ARCUB Gabroveni

 

Producatori: Pro Contemporania, The Culture Hub, Fundatia "Prietenii Muzicii - Serafim Antropov"

Coproducatori:  Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, Radio Romania Regional

Partener principal : BRD Groupe Société Générale.

Cu sprijinul: JTI, Borsec, Piccolo Maestro, Ade Gas Oil, Senia Music

 

 

0 comentarii2317 vizualizări26 septembrie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0