Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Expozitii de pictura si grafica Florea Gusa si Emotii colorate.

Joi, 29 noiembrie 2018, ora 17, sub egida Complexului Muzeal Bistrita - Nasaud, la Muzeul Etnografic si al Mineritului Rodna, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura si grafica Florea Gusa. Expozitia reuseste sa surprinda publicul vizitator cu un farmec straniu, produs de volume geometrice ireale, si care, prin efectul armonios produs de o lumina difuza, domolesc culorile, expresia si proportia, si, in acelasi timp, determina redarea detaliului, relieful figurilor si integrarea lor in peisaj. La Florea Gusa, lumina si umbra creeaza spatiul, invaluie formele, estompeaza departarile si armonizeaza culorile in tonuri luminoase, laptoase. Gusa evoca o realitate in care timpul si spatiul se dizolva in ceva nedeterminat. El jongleaza cu referintele istorice de arta si cu expresiile contemporane producand o juxtapunere tensionata peste distanta mitica.

Prezinta istoricul de arta Vasile Duda.


.


Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita miercuri, 28 noiembrie 2018, de la ora 17.00 la vernisajul expozitiei de arta contemporana "...Emotii colorate '' a artistei Raluca Judet.

          In opinia istoricului de arta, Vasile Duda ''expozitia Emotii colorate este un jurnal al comunicarii vizuale, este un mod firesc de a vorbi prin intermediul mijloacelor plastice despre oameni si despre sentimentele care ne fac viata mai frumoasa. Artista Raluca Judet si-a propus sa ne contextualizeze ceva ce incepe sa fie uitat, sa ne reintroduca in atmosfera care sta la baza experientelor noastre culturale. Este vorba despre acel simt al firescului si al simplitatii, de a fi tu insuti si a ramane asa!

Portretele si decupajele sale urbane sunt aproape eroizari ale inocentei, sunt expresii

in culoare ale puritatii si imortalizari ale bucuriei vietii.''

 

 Va asteptam cu drag!

Manager,

Alexandru Gavrilas

 

0 comentarii2562 vizualizări27 noiembrie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0