Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 01 Martie 2021 - 14016 vizitatori azi
Teo Vrasmas, editie integrala .

La Editura Charmides este in curs de aparitie volumul ingrijit de Niculae Vrasmas - Raze de suflet - dedicat poetului Teo Vrasmas la doua decenii de la trecerea la cele vesnice. Proiectul, finantat nerambursabil din bugetul judetului Bistrita-Nasaud, aduce in fata cititorilor unul dintre poetii cunoscuti nascuti pe Valea Bargaului, cunoscut animator cultural si cercetator nu doar al zonei de obarsie, ci si a Vaii Somesului, acolo unde s-a stabilit. Atat prin opera acestuia cat si prin ochii contemporanilor, intr-un an important pentru Romania, merita sa aducem in actualitate si opera unor cunoscuti inaintasi ai nostri.
Nascut la 4 noiembrie 1931 la Prundu Bargaului, judetul Bistrita - Nasaud, poetul Teo Vrasmas s-a inaltat, prematur, la cele vesnice, in 17 aprilie 1998, la Sangeorz - Bai. A fost fiul mai mare al lui Nicolae si Floarea, nascuta Sucilea, iar bunicul sau, dinspre tata, care a fost multa vreme primar al comunei Prundu Bargaului, l-a ajutat si a tinut foarte mult ca sa invete carte, astfel a urmat scoala primara in comuna natala si apoi Liceul "Al. Odobescu" la Bistrita, dupa care s-a incadrat in invatamint, absolvind la fara frecventa Facultatea de Biologie - Geografie din cadrul Universitatii "Babes - Bolyai" din Cluj, lucrand ca profesor, director de scoli si camine culturale sau ca ghid turistic, la Sangeorz-Bai, desfasurand in paralel intense activitati culturale, de cercetare monografica si scriind poezii, pana la sfarsitul vietii.

0 comentarii2590 vizualizări03 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0