Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Peste 4 milioane de romani au ascultat Imnul Romaniei in varianta Cantus Mundi - Madrigal.

100 de copii din corurile Cantus Mundi Bucuresti alaturi de celebrul Cor National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" au lansat pe 1 decembrie o noua varianta interpretativa a Imnului de Stat al Romaniei. Actiunea a avut un succes neasteptat, productia fiind vizualizata in doar 2 zile de peste 4 milioane de romani. 

10 posturi nationale de televiziune (Digi24, Antena 1, Realitatea TV, Romania TV, TVR International, Prima TV, National TV, Trinitas TV, Speranta TV, TVR 3), 22 de televiziuni locale (TVR Iasi, TLM Iasi, Neptun TV Constanta, Informatia TV Satu Mare, TV Buzau, Eveniment TV Sibiu, Nova TV Brasov, TL+ Baia Mare,  AS TV Bistrita, Banat TV, TV Muscel, TV Brasov, TVN Neamt, TVSE Ramnicu Sarat, Est TV, CNSTV Roman, TL3 Media Rovinari, Litoral TV Navodari, Column TV Targoviste, Alfa Omega, Look TV) si peste 20 de radio-uri din Romania au difuzat aceasta versiune interpretativa a Imnului de Stat pentru a marca Ziua Nationala.

Videoclipul inregistrat la fantanile din Piata Unirii a fost transmis pe conturile de social media -Corul Madrigal si Cantus Mundi Romania - cu un reach total de 1.796.616 de persoane in doar 48 de ore. Cumulate, audientele TV si social media generate de cele peste 8.000 de distribuiri ale acestui fisier video, au dus la o vizibilitate totala de peste 4.000.000 de persoane, din tara si din strainatate. Proiectul cuprins in Programul Cantus Mundi Bucuresti sustinut de Primaria Capitalei prin PROEUDS - Centrul de Proiecte Educationale si Sportive a beneficiat de sprijinul Apa Nova - Veolia, iar scenografia impresionanta a fantanilor arteziene a fost realizata de Aqua Design.

"Pentru a fi asimilat, imnul Romaniei trebuie prezentat publicului intr-o varianta accesibila, usor de reprodus. Pentru a-l aduce aproape de copii si tineri, acestia trebuie sa se regaseasca in el. Prin varianta pe care o propunem, Imnul de Stat se apropie de romani si devine accesibil, usor de reprodus, mai ales in randul celor mici. Asocierea vocilor copiilor cu profesionalismul celui mai important cor romanesc, face ca aceasta productie sa devina un reper pentru spiritul national. Cred ca este cea mai buna cale pentru a creste o generatie pentru care valorile nationale sa conteze mai mult." - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin".

"Este o imensa bucurie sa-i vad impreuna, Madrigalul construit de tatal meu, dirijorul Marin Constantin, acum 55 de ani si Programul Cantus Mundi, pe care eu l-am pornit in urma cu doar 7 ani si care a ajuns la aproape 40.000 de copii din Romania. Ma bucur sa vad ca Madrigalul este un mentor si un exemplu pentru acesti copii, ca de la Madrigal catre tanara generatie porneste dragostea pentru tara, respectul pentru simbolurile nationale, pozitionarea culturii acolo unde ea merita, adica foarte sus. Faptul ca atatia romani au sarbatorit tara aceasta prin vocile lor este dovada ca ceea ce facem trebuie continuat, ca cei 250.000 de copii la care visam sa ajungem prin acest imens program de integrare sociala prin muzica nu este un vis, ci doar realitatea de maine." - a spus reputatul dirijor Ion Marin, fondatorul Programului National Cantus Mundi si Directorul de Onoare al Corului Madrigal.

Programul National Cantus Mundi este cel mai important program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu sprijinul membrilor Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin".

Dupa 7 ani de activitate, programul a adunat sub umbrela sa peste 1.050 de coruri. Peste 38.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti, PROEDUS - Centru de Proiecte Educationale si Sportive.

0 comentarii2688 vizualizări06 decembrie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0