Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 Martie 2021 - 29388 vizitatori azi
RODICA FERCANA, TRAIESTE IN LUMEA CARTILOR.

De cativa ani buni, Rodica Fercana, coboratoare de pe Fiadul Telciului, a predat cititorului un numar de 11 perle, bijuterii literare, poezie si povestiri scrise cu masura maturitatii si intelepciunii. Poet de finete remarcabila, Rodica traieste in lumea cartilor, avand un limbaj propriu desprins din portile gandului, valorificand esenta problemelor umane specifice vremurilor ce le strabatem.

Volumul "Cern amintirile", bilingv, cu traducere in engleza de prof. Zorin Diaconescu, cu un buchet de 66 poezii, ne aduce in atentie istoricul conceptului de fericire prin amplificarea starilor pozitive ale omului ce-si deschide portile sufletului, daruind ceva din comorile lui de intelepciune. Cele 66 de mesaje sunt un semn al valorii iubirii supreme investita in om, cu incantatii, emotii si nostalgie, ce se rasfrang asupra mintii si sufletului fiintei umane, cu idei care anima cititorul in spiritul armoniei si prieteniei, pentru ca nimic nu e mai de pret in Univers, decat viata, dragostea si sentimentul prieteniei.

Poeziile sale sunt un indemn pentru cititori si in special pentru tinerii dornici sa exprime culorile vietii si tot ce se gaseste frumos intre cer si pamant. Poeziile Rodicai Ferecana aduc in fata chemarile de pe retina memoriei, din anii elanurilor tineretii, incercand sa invinga noianul singuratatii prin amintiri scaldate intre mit si adevar.

Revelatii si vise, semnele iubirii si valorii investita in om, imbinarea realitatii cu visul si aspiratia spre ideal, prin iubire ca un sentiment fara frontiere, ce nu se stinge niciodata. Autoarea descrie sentimentele rascolitoare, dar si inaltatoare ale iubirii cu care calatorim prin labirintul inimii, ademenind cuvintele si sentimentele printr-un colaj de iubire, prin elemente ale naturii: stele, vant, cer, nori, flori, copaci, anotimpuri, de parca intreg universul indragostitilor pulseaza, o splendida lectie de viata, cu gandul si inima la cei dragi.

Prin poeziile ce alcatuiesc volumul de fata, autoarea comunica cu sentimentul unei trairi intense si al unei legaturi directe de la suflet la suflet, ademenind ca intr-un joc cuvintele si sentimentele atat de rascolitoare, dar si inaltatoare ce calatoresc prin labirintul artistic al inimii, cu ragaz acordat sufletului.

 

   Ioan Mititean.

 

0 comentarii2786 vizualizări06 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0