Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 25 Februarie 2021 - 16734 vizitatori azi
"Hristos - Icoana satului meu".

Satul romanesc a avut ca centru al intregii vieti spirituale icoana, un adevarat "axis mundi" dupa expresia lui Mircea Eliade, un loc de intalnire a cerului cu pamantul, a sfintilor cu oamenii. Aceasta marturie a credintei crestine, modesta si nepretentioasa dar stralucitoare prin cromatica sa vie, reuseste sa creioneze minunatele calitati sufletesti ale taranului transilvanean incrustate in timpul si spatiul vremelnic al istoriei. Nevoia de icoane nu s-a stins niciodata.

O dovedeste munca micilor iconari ai Centrului de Pictura al Bisericii Ortodoxe Sf. Trei Ierarhi din Feldru, indrumati de profesorul Panes Daniel si sprijiniti de preotii parohi Toader Grigore, Ilis Ioan si Clapa Ioan, care vin in fata dumneavoastra cu o expozitie aparte: "Hristos - Icoana satului meu".

          Evenimentul desfasurat sub egida "Anului omagial al satului romanesc",asa cum a fost declarat 2019 de catre Sinodul B.O.R., reuneste un numar de peste 40 de lucrari realizate de micii artisti ce transpun intr-o viziune proprie si libera franturi din imparatia cereasca oglindite intr-un ciob de sticla.

          Vernisajul expozitiei "Hristos - Icoana satului meu" se va desfasura joi, 18 aprilie 2019, de la ora 12.00, in sala de expozitii temporare a sectiei de Etnografie din cadrul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, strada General Grigore Balan, nr. 19.

           Va asteptam cu drag!

 

          Manager,

   Alexandru Gavrilas

0 comentarii2737 vizualizări16 aprilie 2019
rss 2.0
rss 2.0