Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 16 Iulie 2020 - 17136 vizitatori azi
"Full Colours".

Continuand parteneriatul constructiv si rodnic cu Asociatia culturala pictor Octavian Smigelschi din Sibiu si Muzeul National Brukenthal, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita marti 11 iunie, de la ora 13.00, la Casa Argintarului din strada Dornei nr.5, la vernisajul expozitiei de pictura "Full Colours", semnata Celestina Albisor si Cristina Fau. Expozitia celor doua restauratoare ale Muzeului National Brukenthal, promite o experienta vizuala spectaculoasa, printr-o serie de lucrari independente, diptice sau triptice, realizate in ulei sau in tehnica ebru in culori stralucitoare si intr-o tehnica picturala impecabila. Pe scurt, este vorba despre o calatorie interesanta in universul propus de cele doua tinere artiste aflate in ascensiune care ne invita la un dialog al simturilor si trairilor explorate, alaturi de ele, prin forma si culoare.


Despre artiste:

Celestina Albisor s-a nascut in anul 1989, in Oradea, judetul Bihor. La terminarea liceului de arta din localitate, sectia ceramica, decide aprofundarea unui segment inedit: restaurarea bunurilor culturale, o profesie aflata la confluenta dintre arta si stiinta. Dupa definitivarea studiilor universitare de profil (obtine diploma de masterat in anul 2011, ca sefa de promotie la sectia Restaurare Lemn Policrom din cadrul Universitatii Lucian Blaga, Facultatea de Istorie si Patrimoniu din Sibiu) pleaca in Italia, cu o bursa Erasmus, la Accademia di Belle Arti e di Restauro- Abadir din Palermo unde invata vechile tehnici de restaurare, pe mai multe suporturi cum ar fi ceramica, fresca, gesso etc. In perioada 2011-2014 isi desfasoara activiteatea intr-un atelier de creatie sibian, unde cocheteaza cu pictura abstracta si realizarea bijuteriilor unicat din cupru. In prezent este restaurator pictura in cadrul laboratorului de Restaurare- Conservare al Muzeului National Brukenthal.

Cristina Fau S-a nascut in anul 1982, la Horezu, orasul in care s-a pastrat traditia olaritului. Pasionata de artele decorative, a urmat cursurile Liceului de Arta din Ramnicu Valcea. Absolventa Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu (Conservarea si Restaurarea Patrimoniului, 2005) face parte din echipa Muzeului National Brukenthal din anul 2006, ca restaurator pictura de sevalet. Pasiunea pentru profesia de restaurator si experienta acumulata in decursul timpului, i-au fost recompensate prin obtinerea "Marelui Premiu" la Salonul National de Restaurare, Craiova, in anul 2017.

Expozitia: Full Colours 

Artiste: Celestina Albisor si Cristina Fau

Curatori: Alina Berbecaru si Alexandru Constantin Chituta

Data vernisajului: 11 iunie 2019, ora 13.00

Locatia: Casa Argintarului, strada Dornei ,nr. 5 Bistrita

Va asteptam cu drag!


 

Manager,

Alexandru Gavrilas.

0 comentarii2436 vizualizări07 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0