Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Miercuri 30 Septembrie 2020 - 12446 vizitatori azi
Turneul European Awakening - 22 august - Sinagoga Bistrita.

Societatea de Concerte Bistrita, Centrul Cultural Swar Arpan in parteneriat cu Sahaja Yoga Romania si Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud va invita joi 22 august, ora 19:00 la Sinagoga Bistrita pentru o incursiune in universul fascinant al Indiei. Evenimentul face parte din Turneul European Awakening care se desfasoara in orase din Estonia, Lituania, Polonia, Germania, Slovacia, Ungaria si Romania.

Evenimentul reuneste artisti de renume international din Europa si India, interpreti ai muzicii clasice indiene care ne vor incanta simturile si ne vor transpune intr-o alta dimensiune.

In centrul evenimentului se afla interpreta Mahuya Mukherjee deja bine cunoscuta publicului romanesc, care a avut bucuria sa o asculte in cadrul  Festivalului Nirmalanjali, precum si a Festivalului "Namaste India".

Mahuya Mukherjee este inzestrata cu o voce puternica si melodioasa, interpretarile sale emotionante uimind publicul de nenumarate ori, facand-o sa se bucure de apreciere in universul muzicii indiene. Desi specializata in stilul khayal al muzicii clasice Hindustani (Nordul Indiei), Mahuya Mukherjee prezinta cu mult rafinament si maiestrie diferite stiluri muzicale semi-clasice, precum: khayal, thumri, kajri, si chaiti, interpretarile sale remarcandu-se prin prezentarea sistematica a structurii ragas-urilor, creativitate in expunerea frazelor muzicale, prin expresia unei game variate de emotii si sentimente.

Reprezentanta a stilului Patiala Gharana, Mahuya Mukherjee s-a format ca artist sub indrumarea maestrului Ajay Chakrabarty, unul dintre cei mai de seama vocalisti contemporani ai stilului Hindustani. In stilul semiclasic, calauza i-a fost renumita maestra Smt. Shipra Basu.

Ea a sustinut numeroase spectacole prestigioase, muzica ei fiind difuzata in mod regulat de ALL INDIA RADIO. Bucurandu-se de recunoasterea ICCR (Consiliul Indian pentru Relatii Culturale) precum si SPICMACAY (Societatea pentru promovarea culturii si muzicii clasice indiene in randul tinerilor), Mahuya a primit numeroase premii, insotite de titlurile Sangeet Ratna (Comoara muzicii), Sangeet Sarita (Oceanul muzicii), Swar Samragi (Regina sunetelor muzicale) si Sunad (Sunet auspicios) .

Talentul ei l-a impresionat chiar si pe Nizam Raja, Regele Statului Hyderabad, acesta invitand-o sa cante in palatul sau. Datorita vocii sale deosebite, de o rezonanta aparte, profunda si subtila, Mahuya Mukherjee se bucura de succes in India si in strainatate, sustinand numeroase turnee europene, in tari precum Germania, Elvetia, Belgia, Romania, Italia, Austria, Franta, etc, bucurandu-se de aprecierea publicului. Avand o experienta vasta in predarea muzicii clasice indiene, artista Mahuya Mukherjee a sustinut cu succes workshopuri si lectii demonstrative in Elvetia, Italia, Germania, Romania si gazduieste in mod regulat studenti din strainatate (China, Malaezia, Iran, Japonia, etc), care vin in fiecare an la Delhi pentru a-si insusi stilul muzicii indiene, sub indrumarea ei. Mahuya este directorul  Academiei "Swar Arpan Foundation" din New Delhi, unde zeci de talente infloresc sub indrumarea ei.

 

0 comentarii2233 vizualizări16 august 2019
rss 2.0
rss 2.0