Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 13 Iulie 2020 - 7304 vizitatori azi
ZILELE MEDIEVALE LA O NOUA EDITIE, in cadrul Targului Mare al Bistritei 2019.

Cavaleri si domnite, menestreli ce reinvie ritmuri din trecut, intr-o maniera clasica sau moderna si mestesugari cu ateliere vor reveni la Bistrita, pentru doua zile medievale, in cadrul Targului Mare al Bistritei, in perioada 31 august - 1 septembrie Prezent in istoria orasului din epoca medievala, Targul Mare al Bistritei va imbraca din nou hainele de sarbatoare ale acelei vremi. Atmosfera specifica va fi recreata, in perioada 31 august - 1 septembrie, cand Piata Centrala din jurul Bisericii Evanghelice se va transforma intr-o adevarata tabara medievala.

Strajerii Cetatii Bistrita vor readuce in prezent, luptele cavaleresti, completate de alte activitati medievale interactive, cum ar fi tras cu arcul la tinta sau prezentari de arme, cei mai indrazneti dintre cavaleri urmand sa ia parte la un turnir full contact. Animatiei din tabara i se vor alatura si mestesugarii, care vor face demonstratii la fata locului, publicul avand posibilitatea sa participe la diverse ateliere.

Muzica va rasuna si ea, din plin, in Piata Centrala. Grupul Truverii va interpreta melodii medievale din diferite colturi ale Europei si, in plus, va pune in scena si momente de teatru, in timp ce Patrick O’Mahoney si Peter Moynahan vor incanta publicul cu ritmuri irlandeze. Sambata, 31 august, doua dintre cele mai indragite formatii neo-medievale europene - The Moon And The Nightspirit si Irdorath - vor tine capul de afis, pe scena mare.

Domnitele grupului Nosa vor invita publicul sa participe la dansuri medievale, iar la lasarea serii, animatia cu foc al grupului SiriuS va incinge atmosfera.

De distractia celor mici se vor ocupa actorii Teatrului de papusi "Alexandru Misiuga" si papusile uriase medievale ale Bistritei.

 

Zilele Medievale 2019, 31 august - 1 septembrie, sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistrita, cu sprijinul Primariei Municipiului Bistrita, productia artistica fiind realizata de Asociatia Culturala Bistrita Medievala.

 

Program detaliat pe site-ul www.bistritamedievala.ro

 

Contact: Peter Moynahan - Director artistic, Asociatia Culturala Bistrita Medievala

0 comentarii2191 vizualizări22 august 2019
rss 2.0
rss 2.0