Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 21 Februarie 2020 - 1078 vizitatori azi
Expozitia "Arta de a darui: PICASSO, MATISSE, DALI si KLIMT" la Muzeul Bistrita.

Expozitia "Arta de a darui: PICASSO, MATISSE, DALI si KLIMT" la Muzeul Bistrita.  Artisti: Pablo Picasso, Henri Matisse, Salvador Dali, Gustav Klimt. Vernisaj: joi, 12 septembrie 2019, ora 18:00

Curator: dr. Alexandru Constantin Chituta

Partener: Colectia George Serban

Text oferit de curator: Organizata sub genericul Festivalului International de Teatru de la Sibiu "Arta de a darui" din anul acesta, expozitia gazduita de Muzeul National Brukenthal in perioada iunie-august a.c. va fi organizata la Muzeul Bistrita incepand cu data de 12 septembrie 2019. Expozitia aduna laolalta lucrari de grafica si litografii semnate de patru mari artisti ai lumii: Picasso, Matisse, Dali si Klimt. Artele sunt buni traducatori culturali, ele pun in pagina experiente comune, ganduri, preocupari, interese si, prin aceasta, aduc oamenilor darul apropierii. Arta si spectacolul pot fi chei de intelegere a lumii de azi, a noii noastre sensibilitati, ele deschid drumul spre reala acceptare a diferentelor, a Celuilalt. Altfel spus, ele sunt o fereastra deschisa spre toleranta.

Expozitia "Arta de a darui: Picasso, Matisse, Dali si Klimt", evidentiaza totodata rolul colaborarii inter-institutionale precum si colaborarea cu colectionari privati.

Lucrarile expuse provin din colectia avocatului George Serban din Bucuresti. Vor putea fi vazute nudurile semnate de Matisse din seria Blue, nuduri si studii semnate de Klimt, 6 lucrari semnate Dali si o seama de lucrari Picasso, multe dintre ele din seria Vollard Suite, produse in 1930-1937 de artistul spaniol Pablo Picasso. In 1930 Picasso a fost insarcinat sa produca gravuri de catre distribuitorul de arta si editorul Ambroise Vollard in schimbul picturilorlui Renoir si Cézanne.

Va asteptam cu drag!

 

Manager,

Alexandru Gavrilas

0 comentarii2023 vizualizări04 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0