Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 25 Februarie 2021 - 15174 vizitatori azi
Turneul national "Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo".

Turneul national "Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo" isi propune intre 3 si 11 octombrie o incursiune sonora unica in lumea violoncelului, prin intermediul unui repertoriu divers si spectaculos, de la clasic la contemporan.

Turneul national va trece prin 6 orase ale tarii - Tulcea, Pitesti, Alba Iulia, Arad, Bucuresti si Bistrita si ii va avea in prim plan pe violoncelistul si profesorul Marin Cazacu si discipolii sai, pe scurt Violoncellissimo, intr-un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

In 2019, turneul Clasic la puterea a treia inseamna povestea unei familii… profesionale. O familie compusa din muzicieni - elevii si studentii maestrului Cazacu - familie cu un numar de membri in permanenta modificare, o familie ce poarta numele VIOLONCELLISSIMO si poate aduce pe scena de la 4 la 100 de violoncelisti. In aceasta formula flexibila si mereu surprinzatoare, familia "extinsa" Cazacu a cucerit scenele de la noi si din afara - cu recente aparitii notabile la Paris, Luxemburg, Bruxelles, Beijing si Washington, dar si intr-o aparitie surprinzatoare in finala de la… Romanii au talent.

In acest turneu national in premiera, VIOLONCELLISSIMO va aduce in fata publicului, alaturi de Marin Cazacu o parte dintre cei mai buni tineri violoncelisti din Romania, artisti care au deja la activ numeroase prezente nationale si internationale de mare succes.

Program muzical

Johann Schrammel - Mars
Tomaso Albinoni - Adagio      
Georg Friedrich Haendel - Passacaglia
David Popper - Poloneza
Heitor Villa Lobos - Andante
Constantin Dimitrescu - Dans Taranesc
Cornelia Tautu - Da capo
Giovanni Sollima - Violoncelles, vibrez !
Ramin Djawadi - Game of Thrones
Carlos Gardel - Por una cabeza
Astor Piazzolla - Oblivion si Libertango
*** - Suita folclorica romaneasca
Consuelo Velasquez - Besame mucho   
Wilhelm Kaiser Lindemann - Mambo
Sabin Pautza (aranjament) - The Final Countdown  


11 octombrie 2019, ora 19:00  - Bistrita, Sinagoga


0 comentarii2268 vizualizări07 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0