Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 27 Februarie 2021 - 13186 vizitatori azi
Un nou volum de poezie semnat Ana Zegrean.

La Casa Memoriala Andrei Muresanu, filiala a Bibliotecii Judetene George Cosbuc, a avut loc in dupa-amiaza zilei de 17 octombrie, cu incepere de la ora 18, lansarea volumului de poezie "Timp de fum", semnat Ana Zegrean. Aflata la cea de-a opta carte, autoarea a fost inconjurata de un public numeros, format din cititori, prieteni, scriitori. Despre noul sau volum de versuri au vorbit scriitorii David Dorian, Victor Stir si Gheorghe Mizgan.

Ana Zegrean este socotita una dintre cele mai valoroase poete pe care le are orasul Bistrita si zona noastra, a opinat David Dorian. Ana Zegrean scrie o poezie a esentelor, o poezie de mare adancime, care continua si desavarseste universul tragic prefigurat in volumele anterioare. Victor Stir a subliniat prospetimea si autenticitatea trairilor, latura existentiala, filosofica a acestor poezii, iar Gheorghe Mizgan s-a aplecat asupra parcursului poeziei Anei Zegrean, relevand disponibilitatea sa pentru metafora, pentru adancimile metafizice, dar si pentru abordarea unor specii mai "usoare", cum ar fi epigrama, in alte carti semnate de autoare.

La aceasta sarbatoare a poeziei,i-au stat alaturi Anei Zegrean scriitorii Ioan Pintea - directorul Bibliotecii Judetene George Cosbuc, Mircea Malut, Alexandru Cristian Milos, Menut Maximinian, Veronica Stir, Corina Negrea, Niculae Vrasmas, Natalia David, Maria Olteanu, Radu Salvan, Iulia Patiu.

La finalul intalnirii, autoarea a oferit autografe.

0 comentarii2289 vizualizări21 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0