Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 05 Martie 2021 - 17782 vizitatori azi
BISTRITA FOLK, 18 ani !

Editia 2019 a Festivalului National Bistrita Folk se va desfasura sub patronatul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, in perioada 15 - 16 noiembrie la Centrul Cultural Dacia din Bistrita, in formatul concurs si recitaluri. Conform regulamentului publicat pe site-ul www.cjcbn.ro al Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, tinerii interpreti se pot inscrie in concurs pana la data de 4 noiembrie a.c. Pana acum si-au anuntat intentia de a concura la Bistrita Folk 2019 inclusiv tineri din Republica Moldova.

Nume consacrate sau in curs de afirmare pe scenele muzicii folk romanesti sunt invitate pentru a sustine recitaluri la Bistrita Folk 2019. Ducu Bertzi & friends (formula completa), Vasile Seicaru, grupurile Poesis si Ecoul (in formulele originale), Emeric Imre & Jimi El Laco, Adrian Ivanitchi, Cristian Buica sau Gheorghe Ani sunt prezente binecunoscute, care au mai concertat la festivalul bistritean. Generatia tanara sau chiar foarte tanara a folkului romanesc este reprezentata de Catalin Stepa, Dana Florian si Paul Adrian Tihan, in timp ce localnicul Toni Vlad, cunoscut mai intai ca organizator al minunatului festival Colibita Folk Fest revine la Bistrita Folk in plin proces de imprimare a primului sau album de autor.

In preambulul celei de a doua seri a festivalului, Cristian Buica isi va lansa cel mai recent album al sau, intitulat "Indrazneste".

Vineri, 15 noiembrie, la ora 11.00, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud va gazdui intalnirea membrilor grupului Poesis, Marius Batu si Eugen Baboi, cu fanii lor si iubitorii poeziei lui Zaharia Stancu, in cadrul manifestarii "Poezia muzicii, muzica poeziei".

Festivalul National Bistrita Folk 2019 este organizat de Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud si Asociatia Culturala Romania din inima mea Bistrita, in parteneriat cu Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud.

Sponsor principal: Ecomas Energosystem Bistrita. Sponsori: Equal SRL, Arhicris Logistic SRL, Pombis SA, Marika Kurtos Kolacs SRL si Hotel Codrisor.

Parteneri media: Radio Cluj, AsTv, Bistriteanul.ro, Rasunetul, Bistrita News, ProPolitica, Radio Somes si Radio Balada.

 

  Presedinte executiv ASCRIM

      FLORIN SASARMAN.

 

 

 

0 comentarii4144 vizualizări21 octombrie 2019
rss 2.0
rss 2.0