Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 01 Martie 2021 - 14720 vizitatori azi
Ion Muresan cu volumul sau "Cartea alcool" a luat Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania pe anul 2010.

 Miercuri, 8 iunie 2011, ora 17:00, la sediul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti, s-au acordat Premiile Uniunii Scriitorilor din Romania pe anul 2010, precum si Premiul National de Literatura. Juriul de nominalizari a fost format din: Dan Cristea (presedinte), Horia Garbea, Antonio Patras, Ovidiu Pecican, Vasile Spiridon si Slavomir Gvozdenovici (pentru literatura in limba minoritatilor). Juriul de decernare a premiilor a fost format din Mircea Barsila, Paul Cernat, Alexandru Dobrescu, Gellu Dorian si Ion Pop. Au fost acordate premii la sectiunile Poezie, Proza, Critica si istorie literara, eseu, Premiul pentru traduceri din literatura universala si Premiul Fundatiei Andrei Bantas, Premii speciale (publicistica, memorii, jurnale etc.), Debut,  Premiul pentru literatura in limbile minoritatilor si Premiul National de Literatura.

USR a acordat urmatoarele premii:

Poezie: Ion Muresan, "Cartea Alcool", Ed. Charmides

Proza: Radu Mares, "Cand ne vom intoarce", Ed. Limes

Critica si istorie literara, eseu: Mihai Dinu, "Un alt Bolintineanu - ganduri despre natura poeziei", Ed. Spandugino

Premiul pentru traduceri din literatura universala: Rares Moldovan, Thomas Pynchon, "Curcubeul gravitatiei", Ed. Polirom

Premiul Fundatiei Andrei Bantas: Domnica Drumea si Petru Iliesu, Allen Ginsberg, "Howl si alte poeme", Ed. Polirom

Premii speciale: Andrei Oisteanu si Ion Vianu

Debut: Sorin Despot, "Apasa", Ed. Cartea Romaneasca

Premiul pentru literatura in limbile minoritatilor: Liubinca Perinat Stancov, "Exercitii pentru un soare postum", poezii, limba sarba


Ion Muresan
pentru volumul sau "Cartea alcool", Editura Charmides Bistrita, este multipremiatul anului 2011. In ianuarie 2011, in cadrul Galei Tinerilor Scriitori, i s-a decernat premiul "Cea mai buna carte de poezie a anului 2010". Volumul a mai fost distins cu: Premiul Radio Romania Cultural; Premiul revistei "Observator Cultural"; Premiul USR-Filiala Cluj.

Criticul literar Nicolae Manolescu, presedintele USR, a apreciat ca "premiantii sunt de prima mana", iar juriul si-a facut datoria cu competenta si competitivitate, avand in vedere orgoliile scriitorilor."Premiile au fost acordate unor carti si nu unor oameni", a mai spus Nicolae Manolescu.

 

sursa: www.agentiadecarte.ro

 

0 comentarii2275 vizualizări09 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0