Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 29 Martie 2024 - 14587
MESTESUGURI DACICE PE MELEAGURI BISTRITENE.

La inceputul noului an si cu ocazia Zilei Culturii Nationale, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita la o expozitie care dovedeste originea straveche a locuirii in Nord-Estul Transilvaniei. Vernisajul expozitiei "MESTESUGURI DACICE PE MELEAGURI BISTRITENE" va avea loc, miercuri, 15 ianuarie, ora 1300, la Muzeul Bistrita, din strada General Grigore Balan, nr. 19. Evenimentul cultural este rezultatul colaborarii intre Muzeul Bistrita, Muzeul Graniceresc Nasaudean si Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Prin intermediul expozitiei organizatorii aduc, pentru prima data, in atentia publicului interesat aspecte din cadrul civilizatiei dacice din acest spatiu. Cu ajutorul pieselor arheologice provenite din cercetari sistematice sau din descoperiri intamplatoare sunt prezentate principalele mestesuguri practicate de populatia de acum mai bine de doua milenii pe aceste meleaguri.  O serie de bunuri, dintre care unele si de un real rafinament artistic, dovedesc ca mesterii si artizanii daci din acest teritoriu aveau cunostinte temeinice si erau bine racordati la inovatiile tehnice ale vremii care se propagau din centrul politic si spiritual de la Sarmizegetusa.

 

Va asteptam cu drag,


Manager

     Alexandru Gavrilas

0 comentarii3017 vizualizări13 ianuarie 2020




rss 2.0
rss 2.0