Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 01 Martie 2021 - 2040 vizitatori azi
DOMNITA BISTRITEI - la editia a treia!

Faima Cetatii Bistrita va fi sporita in acest an, la festivalul medieval, nu numai de vitejia cavalerilor care vor apara Cetatea, ci si de frumusetea domnitelor care vor participa la concursul DOMNITA BISTRITEI.

     In cautarea frumusetii si a gloriei de odinioara a cetatii, organizatorii Serbarilor Bistritei medievale 2011 le propun bistritenilor sa o aleaga pe cea mai frumoasa domnita pe parcursul a doua dintre serile festivalului.  Opt concurente, care viseaza sa devina DOMNITA BISTRITEI, se vor intrece pe parcursul serilor de sambata si duminica, 25  si 26 iunie in probe de indemanare si cunostinte, potrivite cu specificul medieval. Ele vor imbraca, pentru concurs, rochii medievale, puse la dispozitie de catre organizatori. Castigatoarea titlului de DOMNITA BISTRITEI va fi domnita care va intruni aprecierile juriului si ale publicului, deopotriva;  premiul ei va consta intr-o rochie medievala, pe care si-o va confectiona dupa gustul propriu.

Conditii de participare : varsta intre 16 si 21 de ani si inaltimea mai mare de 1, 65 m.

Preselectia va avea loc marti, 21 iunie, ora 17 la Forumul German Bistrita, de pe Bd. Republicii nr. 43.  Concurentele care vor trece proba de preselectie, vor urma un program special de pregatire pentru concursul DOMNITA  BISTRITEI. Prima editie a concursului  a fost castigata in anul 2009 de Ana-Maria Greabu, iar in 2010 a castigat domnita Adelina Popa.

 

     Serbarile Bistritei medievale 2011 sunt organizate de Asociatia Culturala Bistrita Medievala si de Centrul Cultural Municipal Bistrita, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Bistrita, Centrului Judetean pentru Cultura si Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, AJOFM, Asociatiei sasilor bistriteni din strainatate si al Asociatiei Nosner Land Bistrita.

    Sponsori principali  Timisoreana, Leoni Bistrita si Betty Ice.

    Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul www.bistritamedievala.ro

 

 

                                                              Alina Maria Talos

0 comentarii2030 vizualizări16 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0