Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 26 Februarie 2021 - 31852 vizitatori azi
Corul Madrigal ofera romanilor Concertul extraordinar de Craciun 2020.

Corul National de Camera "Madrigal-Marin Constantin" aduce publicului si anul acesta muzica si atmosfera speciala a sarbatorilor de iarna prin traditionalul Concert Extraordinar de Craciun, dirijat de Anna Ungureanu. Evenimentul este inregistrat in conditii exceptionale in parteneriat cu Muzeul National de Arta al Romaniei si va fi disponibil gratuit pe site-ul Corului Madrigal www.madrigal.ro, in aplicatia online Madrigal App. Aceasta va fi lansata pe 23 decembrie 2020 si va putea fi descarcata cu usurinta pe orice dispozitiv electronic pentru vizionare.

 

"Suntem din nou impreuna de Craciun, chiar daca nu ne intalnim in salile de concerte. Anul acesta, tocmai pentru ca este unul atat de dificil pentru toata lumea, am decis sa sustinem Concertul Extraordinar de Craciun si, prin intermediul tehnologiei, sa aducem in casele romanilor, oriunde s-ar afla ei in lume, atat emotia muzicii, cat si frumusetea imaginii Corului Madrigal in concert. Madrigal se adapteaza vremurilor si, sustinut de un prestigios parteneriat cu Muzeul National de Arta al Romaniei, revine in luna decembrie si ofera din nou publicului vibratia unica a acestei perioade atat de asteptate si, speram noi, un strop din normalitatea sarbatorilor. Filmarea Concertulului de Craciun 2020 completeaza seria albumelor de colinde pe care am lansat-o de curand impreuna cu Roton Music si implineste o traditie pe care o onoram in fiecare an, indiferent de circumstante" - a declarat Emil Pantelimon, Managerul Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin

 

Desfasurat in absenta audientei - fapt fara precedent in ultimii 52 de ani -, Concertul Extraordinar de Craciun 2020 a fost filmat in Sala tronului a Muzeului National de Arta al Romaniei, un cadru grandios, emblematic, cu o semnificatie culturala si istorica aparte. Creat ca un produs vizual remarcabil, Concertul de Craciun al Corului Madrigal include ilustratii din cadrul Galeriei de Arta Veche Romaneasca a MNAR, imagini care pun in valoare sonoritatea si prezenta scenica a Corului Madrigal si, totodata, imbogatesc experienta artistica a privitorilor.

 

"Ne bucuram sa gazduim Concertul de Craciun al Corului Madrigal, oferind astfel posibilitatea artistilor sa continue o traditie veche de peste jumatate de secol. Ne dorim prin acest concert sa aducem in casele oamenilor spiritul Sarbatorilor, printr-o imbinare frumoasa intre arta si muzica" - a declarat Cristina Verona Tobi, Manager interimar al Muzeului National de Arta al Romaniei.

 

Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal a pregatit pentru acest concert o selectie repertoriala speciala, menita sa creeze o legatura organica intre clasic si modern, de la cunoscutele colindele romanesti si internationale, pana la aranjamente muzicale complexe si eterogene.

 

"Ne-am dorit foarte mult sa sustinem acest concert atat de drag noua, madrigalistilor, si ne bucuram sa putem darui publicului si anul acesta gandurile noastre bune si vraja sonora a Craciunului cu Corul Madrigal. In armonie cu spatiul in care am cantat, am ales sa interpretam unele dintre cele mai indragite, dar si impresionante piese de Craciun, de la minunatele colinde, pana la lucrari deosebite, din creatia compozitorilor Paul Constantinescu sau Johann Sebastian Bach si a multor contemporani, un repertoriu care sa aduca pacea, frumusetea si spiritul sarbatorilor de iarna" - Anna Ungureanu, Dirijorul principalal Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin".

 

Concertul Extraordinar de Craciun al Corului National de Camera "Madrigal-Marin Constantin" reprezinta unul dintre cele mai longevive si consecvente evenimente culturale din Romania. De peste jumatate de secol, in fiecare luna decembrie, Corul Madrigal s-a conectat cu publicul si a vestit sarbatoarea Nasterii Domnului pe marile scene de spectacol din Bucuresti sau din tara.

In conditiile extraordinare ale acestui an, Corul Madrigal ramane fidel legaturii cu spectatorii sai si implementeaza inca un produs inovativ - aplicatia online Madrigal App, dedicata concertelor si evenimentelor sustinte de celebrul ansamblu, care va putea fi accesata si vizualizata pe dispozitivele electonice (laptop, televizor etc.) din 23 decembrie 2020 de pe www.madrigal.ro.

 

Partener organizare: Muzeul National de Arta al Romaniei

 

Parteneri media: Agerpres, Agentia de Carte, Bookhub, Bucuresti FM, Calatoria Perfecta, CATAVENCII, e-Zeppelin, Fashion Premium Magazine, Itsy Bitsy FM, MISCAREA DE REZISTENTA, MovieNews.ro, Observator Cultural, PlayU, Radar de Media, RADOR, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Revista Cariere, Spot Media,  Zile si nopti

 

*

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate in intreaga lume, impunandu-se astfel ca un adevarat "brand de tara". Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. 

In noiembrie 2016, Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul "Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt" la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

Anul acesta, Madrigal a implinit 57 de ani de activitate neintrerupta, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Dupa Concertul aniversar din luna martie 2020, Corul Madrigal a desfasurat Stagiunea estivala, cu cinci concerte cu tematici si repertorii diferite: "Hora staccato", "Madrigal canta copiilor", "Muzica Renasterii", "Bijuterii corale" si "Ave Maria". La cererea publicului, ansamblul coral, dirijat de Anna Ungureanu, a sustinut in luna octombrie 2020 o noua reprezentatie a concertului "Ave Maria".

In luna noiembrie a acestui an, Corul Madrigal, in parteneriat cu Roton Music, a lansat o serie de noi albume ce contin unele dintre cele mai apreciate lucrari dedicate sarbatorii Craciunului, inregistrate live din concertele de Craciun sustinute in anii 2017, 2018 si 2019.

 

Muzeul National de Arta al Romaniei a luat fiinta in anul 1948, an in care i s-a dat in folosinta cladirea fostului palat regal de pe Calea Victoriei din Bucuresti, puternic afectat in urma bombardamentelor din 1944. Inca de la inceput muzeul a avut un caracter enciclopedic, grupand colectii variate de arta romaneasca, europeana si orientala. El este pastratorul celui mai reprezentativ patrimoniu de arta medievala si moderna romaneasca, un instrument indispensabil pentru cunoasterea culturii vizuale romanesti. Deschis din 1950 publicului larg, MNAR cuprinde in prezent Galeria Nationala (cu Galeria de Arta Veche Romaneasca si Galeria de Arta Romaneasca Moderna), Galeria de Arta Europeana precum si spatiile istorice ale fostului palat regal (Sala Tronului, Sufrageria Regala, Scara Voievozilor).

 

 

 

Biroul de presa

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin"

Programul National Cantus Mundi

 

 

 

0 comentarii1092 vizualizări21 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0