Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 20 Mai 2024 - 14587
"Urme ale unor oameni de seama".

"Urme ale unor oameni de seama" au putut fi gasite astazi la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc". Este vorba de ultima carte publicata a doctorului Mircea Gelu Buta, lansata astazi, 28 ianuarie, in Sala "Gavril Scridon" a bibliotecii.

"Ma bucur ca am gasit ragazul si pentru un asemenea moment, al unei lansari de carte, dupa multe, foarte luni in care am auzit doar de pandemie, rata a infectarilor, masuri restrictive, izolare, carantina. E un semn ca normalitatea si firescul isi face incet-incet loc inapoi in vietile noastre.

Suntem, iata, la o lansare de carte scrisa de un doctor cu zeci de ani de practica, binecunoscut fost manager de spital, care ne vorbeste, asa cum ne-a obisnuit, despre altceva decat despre medicina. Iar de aceasta data despre Alexandru Vaida Voievod, patriarhul Miron Cristea, Alexandru Odobescu, Andrei Muresanu, Nicolae Iorga si legaturile lor cu Bistrita si Nasaudul, dar si despre Lucian Blaga, George Cosbuc sau Matei Eminescu, fratele poetului, si istorisiri inedite. Aceasta carte e rezultatul  unui efort  care impleteste cercetare documentara cu  istorisiri locale si un stil accesibil publicului larg. Este, practic, istoria de langa noi si  sunt convins ca este o lectura pe care o putem recomanda si copiilor nostri.",  a transmis prefectul Stelian Dolha la lansarea cartii.

Evenimentul a fost gazduit de Ioan Pintea si prezentat de Cristiana Sabau, Olimpiu Nusfelean si Menut Maximilian.

0 comentarii3164 vizualizări28 ianuarie 2021




rss 2.0
rss 2.0