Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 17 Septembrie 2021 - 14587
Traviata plasata in Parisul ocupat de nazisti si Disney Medley pentru familii redeschid Sala Mare pentru public.

Povestea de iubire din La Traviata lui Giuseppe Verdi, intr-o viziune artistica inedita semnata de Opera Nationala Romana din Cluj, in colaborare cu o echipa de creatie franceza, deschide, in 6 august, cea de a 6-a editie a festivalului Opera Aperta. Seria spectacolelor din Sala Mare a Operei va continua cu Disney Medley, un spectacol pentru toate varstele, la care isi pot face "debutul" si copiii de peste 5 ani.

 

Dupa un an in care, la Opera, a fost mai multa liniste ca niciodata, cortina se va ridica, din nou, pentru o serie de productii inedite, menite sa surprinda publicul obisnuit cu repertoriul clasic. Reprezentatiile Traviatei din 6 si 7 august vor avea, cu siguranta, acest efect. In noua viziune artistica, spectatorii sunt invitati sa redescopere povestea de iubire dintre Violetta Valéry si Alfredo Germont intr-un Paris aflat sub ocupatia trupelor germane, la sfarsitul celui Al Doilea Razboi Mondial. Stralucitoarele petreceri ale inaltei societati pariziene au loc la celebrul hotel de lux Lutetia, iar printre participanti se numara nu numai pretendentii Violettei, ci si membri ai cercurilor naziste, cu care aceasta colaboreaza pe ascuns. Disparitia ei se va datora bolii sale, suferintei din dragoste, dar si umilintei suportate din partea eliberatorilor francezi.

 

Traviata, in aceasta ipostaza originala, este rezultatul colaborarii Operei Nationale Romane cu o echipa de creatie franceza, formata din regizoarea Nadine Duffaut, scenografa Emmanuelle Favre si designerul de costume Gérard Audier, care au semnat numeroase spectacole jucate pe scene importante din Franta, Rusia, Finlanda, Ungaria sau SUA. Spectacolul se va desfasura sub conducerea dirijorului Vladimir Lungu, alaturi de solisti invitati, sopranele Mirella Bunoaica si Paula Iancic si bas baritonul Zoltan Nagy.

 

Povesti unice, costume si decoruri de basm si o muzica ce vibreaza intens - nu e niciodata prea devreme pentru copii sa descopere opera ca arta. In 18 august, opera clujeana ii invita pe cei mici intr-o calatorie pe taramul magic al Disney Medley.  Frumoasa si Bestia, Alba ca zapada, Pinocchio, Doamna si vagabondul, Cenusareasa, 101 Dalmatieni si Mary Poppins sunt personajele ce pot convinge un spectator de orice varsta sa se ataseze de aceasta zona muzicala.

Sub bagheta dirijorului Flaviu Mogosan, vor fi ghizi in aceasta initiere sopranele Diana Tugui, Oana Trimbitas, Silvana Coltor, a mezzosopranele Iulia Merca, Liliana Neciu, Liza Kadelnik, alaturi de tenorul Florin Pop, baritonul Geani Brad, bas baritonul Cristian Hodrea si basii Sebastian Balaj, Corneliu Hutanu, Simonfi Sandor si Petru Burca.

 

Accesul la toate spectacolele Operei Nationale este conditionat doar de purtarea mastii de protectie pe intreaga perioada a evenimentelor.

 

Biletele pentru spectacolele din Sala Mare a Operei Nationale Romane din cadrul Opera Aperta pot fi achizitionate online, accesand linkul https://bit.ly/3x6jUh3, precum si din Agentia de bilete a Operei, deschisa pe latura estica a cladirii, de luni pana vineri, in intervalul orar 11.00-14.00, respectiv 15.00-18.00.

 

Cea de a VI-a editie a Opera Aperta este realizata cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca, al Consiliului Local Cluj-Napoca si al Asociatiei Culturale "Opera 2 You".

 

Despre Opera Aperta

Festivalul Opera Aperta este un eveniment al Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca, aflat la a VI-a editie. Din 2015, peste 100.000 de spectatori au cunoscut opera si artistii intr-un mod aparte, dincolo de granita imaginara a salii de spectacol, pe scene ridicate in locatii neconventionale din oras. Spectacole lirice precum Carmen de G. Bizet, Nabucco si La Traviata de G. Verdi, concertul La Negra Noche, dar si spectacolul de balet Lacul lebedelor de P. I. Ceaikovski, montat pe scena plutitoare a Lacului Chios din Parcul Central, au ajutat publicul sa (re)descopere opera intr-un format inedit.

 

 

 

0 comentarii2282 vizualizări28 iulie 2021
rss 2.0
rss 2.0