Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Festivalul International al Fanfarelor, 24 - 26 septembrie 2010

Festivalul International al Fanfarelor "Mihail Warga",

editia a VI-a, 24 – 26 septembrie 2010

 

          Ajunsa la a VI-a editie, aceasta importanta manifestare culturala, initiata de Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita, prin demersurile directorului acesteia, prof. dr. Dorel Cosma, a avut si are ca principala menire continuarea activitatilor de sustinere si revigorare a miscarii fanfaristice la nivelul municipiului Bistrita si judetului Bistrita - Nasaud. De la an la an festivalul, care la inceput a avut caracter local, apoi, national a devenit treptat festival international, la aceasta editie participand 8 formatii dintre care 4 sunt formatii de peste hotare.

          Pe durata celor 3 zile de festival, in Bistrita si nu numai, va rasuna de acordurile placute a muzicii de fanfara. Atat in Bistrita cat si in Heidenfeld – Viisoara, vor fi organizate concerte sustinute de cei peste 340 de instrumentisti care compun cele 8 fanfare: respectiv Fanfara din Talheim – Germania, Fanfara Tineretului din Csorvas – Ungaria, Fanfara Cailor Ferate Pecs – Ungaria, Fanfara Tineretului din Botevgrad – Bulgaria, Grupul de Majorette "Tempo" din Oradea, Muzica Militara a Garnizoanei Iasi, Muzica Militara a Garnizoanei Bistrita si Fanfara Municipiului Bistrita.

0 comentarii2905 vizualizări24 septembrie 2010




rss 2.0
rss 2.0