Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Corul Madrigal revine la Constanta cu evenimentele "Ave Maria".

In perioada 11 - 16 august 2023, Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin", Programul National Cantus Mundi si Primaria Municipiului Constanta invita publicul la seria de evenimente desfasurate sub egida "Ave Maria", pe Faleza Cazinoului din Constanta.

Dupa impactul celor doua Spectacole Extraordinare sustinute de Corul Madrigal in vara anului 2022, Corul Madrigal continua parteneriatul de succes cu Primaria Municipiului Constanta si desfasoara nu mai putin de 6 evenimente in aer liber, care vor marca anul acesta Ziua Marinei Romane si Sfanta Maria la malul Marii Negre: 

  • 12 - 13 si 15 - 16 august, de la ora 21:00, 4 reprezentatii ale Spectacolului Extraordinar "Ave Maria", dirijori Anna Ungureanu si Cezar Verlan, invitat special Marius Manole;
  • 11 si 14 august, de la ora 19:00, 2 concerte Cantus Mundi Fest Constanta, sustinute de copiii din corurile Programului National Cantus Mundi, alaturi de 6 trupe si vedete ale muzicii rock, pop si folk: Vunk, Lora, Andrei Zamfir & Doru Trascau (trupa The Mono Jacks), Ducu Bertzi, Mircea Baniciu si Emeric Imre. 

Toate cele 6 spectacole si concerte se vor desfasura pe Faleza Cazinoului Constanta - Farul Genovez, in zona grupului statuar Mihai Eminescu.

Detalii despre acces si bilete se actualizeaza online pe platformele www.bilete.ro si www.blt.ro, precum si pe website-ul Corului Madrigal - www.madrigal.ro

Spectacolele Extraordinare "Ave Maria" desfasurate pe 15 si 16 august sunt co-produse de Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" si Primaria Municipiului Constanta. Intrarea este libera, pe baza de rezervare pe www.bilete.ro.

Spectacolul Extraordinar "Ave Maria" marcheaza Ziua Marinei Romane, precum si sarbatoarea Sfintei Maria - Adormirea Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor. Alaturi de Corul Madrigal si dirijorii Anna Ungureanu si Cezar Verlan, pe scena va fi prezent si actorul Marius Manole, care va completa programul spectacolelor cu o colectie emotionanta de texte universale. Evenimentele sunt montate intr-o scenografie speciala, cu design de lumini, efecte speciale si proiectii video si se vor incheia cu un spectacol de artificii unic in Romania, sincronizat cu muzica Madrigalului.

Spectacolul Extraordinar "Ave Maria" va fi inregistrat si transmis de Televiziunea Romana.

Regia spectacolului "Ave Maria" este semnata de Emil Pantelimon, design-ul de lumini este coordonat de Alin Popa, video mapping-ul de Dorin Popovici, iar regia de sunet de Gabriel Scirlet, Alexandru Sprinceana si Marin Andrei. La pian/orga interpreteaza Abel Corban.

Ca de fiecare data, Cantus Mundi Fest aduce pe scena artisti renumiti, care vor canta impreuna cu copii din corurile Programului National Cantus Mundi, sositi din toata tara pentru festival.

Pe 11 august, pe scena Cantus Mundi Fest Constanta vor urca trupa Vunk, Lora, precum si Andrei Zamfir & Doru Trascau (trupa The Mono Jacks).

Seara de 14 august aduce spectatorilor muzica folk si ii are ca invitati pe Ducu Bertzi, Mircea Baniciu si Emeric Imre. Peste 300 de copii din peste 20 de coruri din Programul National Cantus Mundi se vor alatura artistilor, pentru a canta impreuna unele dintre cele mai cunoscute piese.

 

*****

 

Evenimentele "Ave Maria" 2023 se inscriu in programul aniversar "MADRIGAL 60", care marcheaza 60 de ani de activitate neintrerupta, excelenta in muzica si diplomatie prin cultura pentru Corul Madrigal.

0 comentarii2506 vizualizări27 iulie 2023




rss 2.0
rss 2.0