Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Super cine-concert cu The Cinematic Orchestra in ultima zi de festival.

A doua zi a festivalului Jazz in the Park, sold out! Super cine-concert cu The Cinematic Orchestra in ultima zi de festival

 7000 de iubitori ai muzicii si doua alpaca s-au bucurat de muzica jazz in cea de-a doua zi a festivalului Jazz in the Park din Parcul Etnografic "Romulus Vuia" Cluj-Napoca. Pe Hill Stage, Pantaloons, Mork, FUNKorporation, JazzyBIT au facut publicul sa vibreze pe ritmuri jazz si funk, iar legendarul Mulatu Astatke i-a purtat pe cei prezenti la concert intr-o calatorie muzicala memorabila. Backyard Stage by BRD a adus pe scena artisti renumiti precum Andrei Irimia, Nani Vazana cu un tribut adus muzicii Ladino, The Heliocentrics si Mansur Brown. Friends Stage by DIGI s-a dovedit a fi locul perfect pentru dans pe muzica lui Bogdan Rosca-Zasmencu, DigitaLove si Moss Farai. Barn Stage by IQOS a fost preluat de MeloMelanj care a creat o atmosfera inconfundabila, in timp ce la Night Stage UFe si Guts au oferit publicului un final de zi plin de energie si dans.

 

Doi masculi alpaca au fost invitati speciali in cea de-a doua zi a festivalului. Jazz in the Park este un eveniment pet friendly, asa ca accesul cu animale de companie este permis.

 

"Numele lor este Nea Caisa si Findus. Sunt doi baieti de un an si jumatate. Ii avem de anul trecut si de atunci ne pregatim alaturi de ei pentru a-i integra in terapia asistata de animale. Sunt foarte prietenosi si curiosi. Le plac morcovii, merele si, se pare, jazzul. S-au simtit foarte bine in Parcul Etnografic. Super multe persoane au interactionat cu ele si ne-am bucurat de bucuria oamenilor. Nea Caisa si Findus au primit si mancare si mangaieri, s-au simtit super bine. Sigur asteapta urmatoarea editie Jazz in The Park." - George Mosoia, repezentant Dog Assist - Terapie Asistata de Animale.

 

"Avem un coleg in echipa care isi dorea demult o alpaca la Jazz. Ii stiam pe cei de la Dog Assist care fac o treaba grozava pe partea de interactiune si terapie cu animale, iar recent i-am cunoscut pe Findus si Caisa. De acolo, matematica a fost simpla. Ma bucur ca ideea a fost bine primita si alpacalele s-au distrat la noi." - Roxana Tarko, activities manager Jazz in the Park.

 

Ultima zi a festivalului Jazz in the Park, care are loc duminica, 3 septembrie, promite sa fie la fel de plina de muzica buna si energie. De la ora 14:00, pe Hill Stage vor urca Andrei Petrache Trio, Ada Milea, Mischa Blanos, Camilla George si, cap de afis, The Cinematic Orchestra, care vor incanta publicul cu un super cine-concert. Backyard Stage by BRD ii aduce in fata publicului pe DSP Orchestra, Klawo, laureati ai Concursului International Jazz in the Park 2023, trupa 7th SENSE cu un proiect special si intr-o formula extinsa si tributul emotionant adus lui Nina Simone de catre Nani Vazana. Friends Stage by DIGI continua sa ofere experiente muzicale autentice cu Lian, Julian M si Dodo, iar Barn Stage by IQOS va fi preluata de Sandei cu un set special by Komiti. In incheiere, Night Stage promite o noapte memorabila pe muzica lui Bully si Nickodemus.

 

A doua zi a festivalului a fost sold-out, dar cei care vor sa vina la Jazz in the Park duminica mai pot sa cumpere bilet de o zi (159 lei) de pe site-ul jazzinthepark.ro. Copiii cu varsta de pana la 14 ani au acces gratuit in festival, cu conditia sa fie insotiti de un adult posesor al unui bilet de acces.

 

PROGRAMUL CONCERTELOR JAZZ IN THE PARK DE DUMINICA, 3 septembrie:

 

Hill Stage: Andrei Petrache Trio, Ada Milea, Mischa Blanos, Camilla George, The Cinematic Orchestra

Backyard Stage by BRD: DSP Orchestra, Klawo, 7th SENSE, Nani Vazana tribute to Nina Simone

Friends Stage by DIGI: Lian, Julian M, Dodo

Barn Stage by IQOS: Takeover Sandei by Komiti

Night Stage: Bully, Nickodemus, Bully

 

Pe langa experientele muzicale, "Intalniri pe prispa" (eveniment sustinut de TSV Line - member of PM Tehnic) ii invita pe cei care vin la festival la o noua serie de discutii interesante purtate in tihna si meet&greet cu artistii invitati la festival:

 

16:45 - 17:45 - Ucide inteligenta artificiala creativitatea muzicala, cu Sebastian Androne-Nakanishi (compozitor) si Andrei Petrache (compozitor); moderator: Horia Ghibutiu (director editorial al A.G. Radio Holding)

18:00 - 19:00 - Meet&Greet: Nani Vazana; moderator: Vasilea Hotea-Fernezan (jurnalist TVR Cluj)

 

In Parcul Etnografic, gospodariile si livezile prind viata pe durata intregului festival, gazduind o varietate de activitati concepute de organizatori pentru a captiva toate simturile si pentru a crea experiente memorabile. Music Lounge by BRD ofera ateliere muzicale, Vinil Fair by Pepsi gazduieste o expozitie de viniluri si echipamente audio, in timp ce Play Area by Digi este un loc de joaca animat de simulatoare muzicale. Cei prezenti la festival isi pot delecta papilele gustative cu preparate delicioase la restaurantele pop-up si se pot rasfata cu bauturi fine la curtea cu vinuri Crush. IARMAROC.com este destinatia perfecta pentru a descoperi produse unice, iar Mega Image Lounge reprezinta o oaza de relaxare. Pentru cei mai mici festivalieri, exista Kids Area si ateliere de muzica distractive. Participantii pot sa-si inregistreze amintirile si sa le revada ulterior in cadrul People s Aftermovie. Seara este momentul pentru povesti sub cerul instelat si relaxare in lounge-urile MedLife si Acoustic Density Listening Room. Pentru cei interesati de istorie si traditie, sunt disponibile si tururi ghidate ale Parcului Etnografic.

 

Despre Jazz in the Park

Jazz in the Park este un festival manifest care combina muzica buna cu promovarea de valori pozitive in comunitate. Festivalul a gazduit pana acum peste 400 de concerte de jazz cu artisti internationali si este astazi unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. In 2019, Jazz in the Park a castigat trofeul categoriei "Best Small European Festival" la cea de-a XI-a editie a prestigioasei competitii European Festival Awards. El a devenit, astfel, primul festival de jazz din Europa (si implicit din Romania) care a obtinut o distinctie la acest eveniment. De asemenea, festivalul a fost finalist de 4 ori la aceeasi categorie, ultima nominalizare fiind chiar anul trecut.

0 comentarii2429 vizualizări03 septembrie 2023




rss 2.0
rss 2.0