Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Cercul nasaudean "Virgil Sotropa" la 10 ani.(50 de poze)

Asociatia Culturala, Filatelica si Numismatica "Posta Nasaudeana", Cercul Cultural "Virgil Sotropa" a fost gazda unui eveniment de amploare in cadrul expozitiilor permanente ale pictorilor si sculptorilor Nechita Bumbu, Valer Galan, Daniela Pop si Ioan Peter. Mesterul Rodica Raus a adus podoabe pentru pomul de Craciun de dantela "Frivolite".

De la Bistrita jurnalistul Marius Chiuzan a adus o expozitie de numismatica, apreciata de cei prezenti.

Partea de traditii a fost adusa de doamna dorurilor bistritene Cornelia Ardelean Archiudean, alaturi de col. rez. Florentin Archiudean oferint cele mai frumoase colinde stramosesti, gestul fiind rasplatit cu diploma de excelenta.

Grupul vocal "Dor nasaudean" al Colegiului Economic Nasaud -  instructori: prof. Ecaterina Ratiu si prof. Valer Fodorca au intregit atmosfera de sarbatoare.

La capitolul prezentare de carte s-a inceput cu un moment de reculegere pentru prof. dr. Lazar Ureche, cel care a scris volumul "Academicianul Virgil Sotropa (1867-1954)". Despre carte si om a vorbit prof.dr. Gheorghe Ples. A urmat Dumitru Popitan - As vrea, despre care a avut cuvinte de lauda Lucretia Mititean. Col (r) Ioan Cordovan a venit cu volumul Recunostinta pentru eroi, aplicat prezentat de prof. Nicolae Galatean. Despre Icu Craciun si volumul Teatru pentru toate varstele a opinat Iacob Naros, iar Romulus Berceni despre volumul Radacini. Scriitorul Menut Maximinian a venit cu volumul Stop reportofon,  prezentat de Ioan Mititean si Nicolae Galatean.

Pentru activitatea culturala Menut Maximinian a fost rasplatit cu un tablou ce infatiseaza satul nasaudean de catre Nechita Bumbu. In acest cadru au fost sarbatorite si personalitatile culturale din Tara Nasaudului, avand in centru personalitatea profesorului Romulus Berceni.

O manifestare deosebita, in ajun de Mos Nicolae, realizata de Valer Petrehus si Radu Baes.

Olga Lucuta

 

 

foto - Bistritanews.ro

0 comentarii3150 vizualizări06 decembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0