Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 Martie 2021 - 29532 vizitatori azi
Cu ocazia Zilei Culturii Nationale-Stefan Manasia a fost premiat pentru volumul "Motocicleta de lemn"aparut la Editura Charmides.

Duminica, 15 ianuarie 2012, ora 17:00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucuresti, cu ocazia Zilei Culturii Nationale, s-a desfasurat editia a doua a Galei Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului 2011. Juriul a fost format din acad. Eugen Simion, Bogdan Cretu si Daniel Cristea-Enache. Acestia au ales, dintre numeroase volume, urmatorii castigatori: Cartea de poezie a anului: Ioan Es. Pop, pentru volumul "Unelte de dormit. Cu zece desene de Dumitru Gorzo", Editura Cartea Romaneasca; Tanarul Poet al anului 2011: Medeea Iancu, pentru volumul "Divina tragedie", Editura Brumar; Tanarul Prozator al anului 2011: Paul Mihalache, pentru volumul "Targ de arlechini", Editura Tracus Arte; Tanarul Critic literar: oferit ex-equo: Bianca Burta-Cernat, pentru volumul "Fotografie de grup cu scriitoare uitate: proza feminina interbelica", Editura Cartea Romaneasca, si Doris Mironescu, pentru volumul "Viata lui M. Blecher. Impotriva biografiei", Editura Timpul; Tanarul Scriitor al anului 2011: Stefan Manasia, pentru volumul "Motocicleta de lemn", Editura Charmides. Evenimentul a fost transmis in direct de Radio Romania Cultural, iar TVR Cultural va difuza Gala pe 21 ianuarie 2012.

 

 

http://www.agentiadecarte.ro/2012/01/ioan-es-pop-bianca-burta-cernat-medeea-iancu-stefan-manasia-paul-mihalache-doris-mironescu-laureatii-galei-tinerilor-scriitoricartea-de-poezie-a-anului-2011/


0 comentarii2415 vizualizări16 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0