Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 29 Martie 2024 - 14587
In perioada 3-4-5 mai are loc si la Sangeorz-Bai Festivalul International de Film de Foarte Scurt Metraj.

In perioada 3-4-5 mai are loc si la Sangeorz-Bai Festivalul International de Film de Foarte Scurt Metraj.
 Festivalul are loc in aproximativ 100 de orase din lume, dintre care peste 25 sunt din Romania, Ungaria si Republica Moldova. In total, 17 tari de pe cele 5 continente gazduiesc festivalul. Astfel spectatorii descopera o selectie de peste 2 ore de filme scurte cvasi-simultan in Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah si Tel Aviv. Romania participa cu 25 de orase in festival, la care se adauga cateva orase din Rep. Moldova, Ungaria si Slovacia, coordonate de la Cluj. 
In Singeorz-Bai festivalul este organizat de Casa Oraseneasca de Cultura in colaborare cu Muzeul de Arta Comparata.
Festivalul a inceput joi, 03.05. la orele 19.00 cu Selectia internationala de Filme de Foarte Scurt Metraj, sectiune la care s-au vizionat si votat un nr. de 47 de filme. 
Vineri, tot incepand cu orele 19.00 a avut loc vizionarea celor 18 filme de la Selectia de filme romanesti "Around the Très Courts"
Astazi are loc vizionarea filmelor de la sectiunea Paroles des Femmes - 3 minute din viata unei femei si Selectia Monde d'avant, monde d'après.

 A participat public peste asteptarile noastre, din care foarte multi elevi ai Liceului Teoretic "Solomon Halita" precum si elevi ai Scolii Generale "A.P. Alexi" din localitate. Pe aceasta cale multumim cadrelor didactice care se implica activ la buna desfasurare a festivalului: Daniela Vasilichi, Maria Juca, Loredana Zbanca, Jovanca Balac, Catalina Muresan. 
Premiile se vor acorda in functie de voturile publicului din toata lumea si va fi afisat pana in 15 mai!

 

0 comentarii2947 vizualizări05 mai 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0