Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 10 Aprilie 2020 - 14750 vizitatori azi
Scrisoare din urgenta inimii.

Daca voi reusi - cu ajutorul ma­ri­­lor medici care ma inconjoara - sa salvez aceasta palpaitoare viata a mea, va trebui sa rearanjez pri­o­ri­ta­ti­le. Suferinta retrogradeaza orgoliile. Pro­babil ca-n noi raman, la acest examen, numai structura omeneasca nes­chimbata, ideea pura, sentimen­te­le curate, disponibilitatea catre omenie.

De-aici, dintr-un pat de spital din Sectia de Reanimare a inimii, de la Spitalul de Urgenta, mi se lim­pe­zes­te privirea catre crancenele noastre batalii de fiecare zi, catre fronturile noastre fara invingatori, catre uitarea de sine, care domina cu trufie lumea data, o face imposibil de cuplat cu alte lumi, ne fugareste de dimineata pana seara pe noi toti, sa nu cumva sa ne gasim unii cu altii si sa conlucram la salvarea omului. Din centrul inimii mele aduc salutul meu tuturor acestor electronici ascul­ta­toa­re, menite sa ne avertizeze si sa ne ajute. Si sper sa nu fie nevoie si de o operatie pe inima. Oricum, cartile mele devin - prin suferinta mea - tot mai valoroase si mai cautate. Editorii au suficiente motive extraestetice sa po­tenteze textele. Iar eu sunt linistit ca mi-am vazut poporul sarind de partea mea si iubindu-ma mai mult ca niciodata.

 

http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/scrisoare-din-urgenta-inimii-558524.html

 

 

 

0 comentarii2219 vizualizări05 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0