Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 07 August 2020 - 12150 vizitatori azi
"Orasul orb".

Complexul Muzeal Judetean Bistrita-Nasaud anunta castigatoarea concursului de arte plastice pentru tinerele talente: Cristina Bobirica Vladila , grafician, cu proiectul : "Orasul orb". Juriul a fost alcatuit din urmatorii artisti plastici, membri UAP: Octavian Stoia, Lucian Bichigean, Macedon Retegan, Elena Nacu si Miron Duca.

                                                                                 Adriana Barna

                                                                              organizator concurs

 

 

 

 

 

 Complexul Muzeal Judetean Bistrita-Nasaud, infintat in 1950, dupa ce a schimbat mai multe locatii, functioneaza azi in localul fostei cazarmi a Regimentului 63 Infanterie, cladirea datand din 1898.

Cuprinde sectii de: etnografie - arta populara, stiintele naturii, arta plastica, colectia de gravura, istorie si arheologie.

Colectia de arheologie cuprinde: piese din epoca bronzului apartinand culturii Wietenberg, depozite de bronzuri, inventarul unor morminte daco-celtice, tezaurul monetar de la Sieu-Odorhei (secolele II - I a. Ch. ), tezaure monetare romane si medievale, unelte si arme medievale.

Colectia de etnografie cuprinde piese de arta populara romaneasca, maghiara si saseasca: unelte, instalatii de tehnica populara, costume populare, casa taraneasca, biserica de lemn o colectie de lazi de zestre , opere ale unor artisti plastici, in majoritate transilvaneni.

Colectia de geologie: flori de mina, colectii de petrografie (in special colectia de concretiuni grezoase - unicat), colectii de palentologie si micropaleontologie.

Sectia de stiite ale naturii prezinta fauna specifica zonei.1 comentariu1890 vizualizări09 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0