Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 11 August 2020 - 40762 vizitatori azi
America are grija de toata lumea. "AFISUL PENTRU PACE" si micul geniu Alexandru Mihai Untu.

CONCURS INTERNATIONAL- Clubul Lions Bistrita si Liceul de Arte Plastice Bistrita organizeaza concursul de arta plastica :

"AFISUL PENTRU PACE" .  SPIRITUL PACII

Lucrarea selectata la acesta faza locala participa la selectia nationala si apoi in concursul international organizat de Clubul Lions in SUA.

 PROGRAMUL CONCURSULUI

  • Lucrarile realizate de elevi se predau pana in 12 noiembrie 2010 la Liceul de Arte Plastice Cornelui Baba din Bistrita pentru selectia la nivel local. In  noiembrie-decembrie 2010  lucrarile castigatoare la nivel national participa la selectia internationala, iar in 1 februarie 2010 Clubul Lions anunta marele castigator.

REGULI  GENERALE

Regulile generale ale concursului sunt :

-         elevii participanti trebuie sa aiba varsata de 11,12 sau 13 ani ( impliniti pana la data de 15 noiembrie 2010.)

-         Lucrarile trebuie sa aiba dimensiunea minima de 33cm /50 cm si maxima de 50cm/60cm

-         Un elev poate participa cu o singura lucrare pe an.

-         Nu sunt adimise lucrarile facute de mai multi elevi.

-         Lucrarea trebuie sa fie o creatie individuala si originala. Copiile nu sunt acceptate.

-         Sunt permise toate tehnicile artistice ( acuarela, guase, ulei, creion, carioca, carbune, pastel, creta,  tehnici mixte, )

-         Desenele realizate in carbune, pastel si creta trebuie sa fie acoperite cu solutie de fixare.

-         Sunt interzise: inramarea, laminarea, colajele, desenele in relief sau tridimensionale, folosirea literelor sau cifrelor, impaturirea sau indoirea desenului.

-         Semnatura sau initialele artistului sunt permise doar pe spatele desenului.

-         Desenele trebuie sa fie realizate pe materiale flexibile care sa perimta rularea ( transportul de face cutii cilindrice.)

 

PARTICIPAREA LA CONCURS.Lucrarea selectata la nivel local este recompensata cu un premiu de Clubul Lions Bistrita, la nivel international se acorda 23 de mentiuni cu recompense de 500$ fiecare, iar marele premiu este recompensat cu un premiu in valoare de 2500$.

 

La concurs a trimis o lucrare si micul geniu al picturii bistritene - Alexandru Mihai Untu, cu un desen pe tema "Pacea" pe care descris-o sugestiv  " America are grija de toata lumea''.

 

 

 

 

 

0 comentarii3052 vizualizări11 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0