Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 27 Februarie 2021 - 17710 vizitatori azi
Comori din lada bunicii.

Proiectul educational si expozitional finalizat cu aceasta expozitie pe care am numit-o simbolic Comori din lada bunicii a avut ca obiectiv principal recuperarea unor elemente ale patrimoniului cultural material si imaterial ce presupunem ca se mai afla inca in casele locului, ale indivizilor si a comunitatii din mediul rural si urban. Din toate aceste obiecte pe care copiii nostri le-au adunat am realizat o expozitie inedita, cu o valoare mai mult estetica decat documentara, ce poate contribui la educarea gustului pentru frumos, respectul pentru lucruri realizate de inaintasii nostri si care incearca sa aprinda dragostea pentru istoria ultimului secol si tot ce tine de acesta. Veti gasi expuse: lada de zestre, fotografii vechi, costume populare, piese de uz casnic din lemn si ceramica, cusaturi si tesaturi, sfesnice, instrumente muzicale vechi, pendul, dar si lucrusoare precum pudriere, sticlute de parfum, ceasuri, portelan etc.

Va invitam sa va bucurati de aceasta expozitie, sa impartasiti satisfactia si mandria cu care acesti tineri isi apreciaza propriile traditii dar si valorile comune pretuite de noi toti. Va asteptam la vernisaj, joi 6 decembrie, ora 1300 la Muzeul Judetean Bistrita.

 

Manager de proiect - Elena Pleniceanu - muzeograf.

 

 

0 comentarii2219 vizualizări05 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0