Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 25 Februarie 2021 - 40592 vizitatori azi
Alooo, Calliope, mai inchide robinetul la Adrian Suciu!

Se spune ca fiecare din cele 9 muze daruiesc muritorilor cate o virtute, o calitate sau un talent, numai ca, in cazul lui Adrian Suciu - muzele in general si Calliope in mod special au uitat sa inchida robinetul din care se preling calitatile. Sambata seara, Adrian Suciu ne-a invitat la un recital de poezie si discutii libere pe teme de cultura si arta. Discutiile au fost mai putine deoarece cu exceptia prietenului sau - Alexandru Uiuiu, nimeni n-a mai "incaput" in fata debordantului Adrian Suciu. Acesta a recitat, a citit, a jucat teatru, a facut declaratii de dragoste tuturor femeilor si a prezentat ultimele sale creatii literare si cartea "Sex cu femei". In compania lui Adrian Suciu e greu sa mai spui ceva, in conditiile in care poetul abordeaza aproape toate temele ce trec prin mintea unui om elevat, cu o vasta cultura generala si fara inhibitii. Adrian Suciu discuta fara a fi vulgar despre dragoste, sex, iubire si pasiune, despre femei dar si despre viata sociala, economica si cea politica. Practic, Adrian Suciu nu te lasa sa te plictisesti, si-ti pune neuronii la treaba, "oferindu-ti pe tava" sute de intrebari dar si raspunsuri la problemele esentiale din viata. La varsta maturitatii depline, Adrian Suciu stie, vrea si poate sa farmece tinerele june dar si pe colegii de breasla sau auditoriu prezent la expunerile sale. Ca de obicei, intalnirea cu el este o forma de inaltare, binecuvintare spirituala in care poeziile scrise de el sub inspiratie divina, intra la propriu in mintea si sufletul celor prezenti.

             Nu pot sa spun decat ca la Adrian Suciu s-au adunat prea multe talente intr-un singur corp muritor, in comparatie cu alte fiinte bipede (ce se cred poeti) care la capitolul cultura-arta au fost sariti de catre muze.

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii4851 vizualizări09 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0