Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 25 Februarie 2021 - 16758 vizitatori azi
Alexandru Cristian Milos ii scrie presedintelui CJ BN Radu Moldovan. Milos il acuza pe Olimpiu Nusfelean de comportament discriminatoriu, dictatorial, de mercenariat cultural interesat.

Subsemnatul Alexandru Cristian Milos, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, autor a 23 de carti, domiciliat in Bistrita, str. Ion Slavici nr. 24, va aduc la cunostinsa rugandu-va sa mediatizati urmatoarea stare conflictuala de ordin profesional:

Revista "Miscarea Literara" finantata din banii publici de catre Consiliul Judetean practica o politica de mercenariat cultural si nu reflecta -cum ar fi normal- activitatea literara si culturala a condeierilor din judetul Bistrita-Nasaud.
-Concret, sub conducerea lui O. Nusfelean ea a devenit revista nevestelor, a surorilor, si a colegelor profesoare de liceu - a unor interese sectare -de grup- membri ai Uniunii Scriitorilor ce traiesc in zona neavand acces prea des in paginile revistei!
-Numitul O. Nusfelean- director al publicatiei a afirmat ca este revista unui grup - a unei asociatii si nu a scriitorilor din zona, lucru extrem de grav, caci nu este o revista a sa personala sau a unui grup-pe bani publici!
- De asemena, tot susnumitul a spus ca noi cei ce nu putem publica, desi am fi indreptatiti, ca si colegi de Uniune cu el -nu stim sa scriem- o jignire ce nu-i face cinste, denotand o lipsa de caracter si de stofa de intelectual, de coleg de Uniune si de om de spirit! Ii sugeram lui O.N. sa faca caprarie literara la catedra, acasa si nu la revista.
Nu astfel de comportamente- nedemne de un scriitor, de un suflet sensibil si crestin- au ceilalti membri ai redactiei ( Ioan Pintea, Andrei Moldovan, Virgil Ratiu) ce in repetate randuri i-au spus sa publice si pe scriitorii pe care O.N. ii invidiaza.
Despre cartile noastre au scris critici importanti ai Romaniei: N. Manolescu, Gh. Grigurcu, Alex Stefanescu, Dan C. Mihailescu, Mircea A. Diaconu, Laurentiu Ulici, Radu Saplacan, Teohar Mihadas, etc.
-In cei 10 ani de existenta ai revistei eu am fost publicat o singura data cu poezii si cu niste opinii, despre cele 23 de carti ale mele nu s-a scris nici un cuvant, nici macar copertile nu au fost reproduse la rubrica "carti primite la redactie".

Anul trecut - implinind o varsta rotunda(60 de ani)- Andrei Moldovan- membru al redactiei- a selectionat 2 pagini cu date bibliografice, poeme si coperti, pe care din septembrie 2012 numitul Olimpiu Nusfelean nu vrea sa le publice- practicand un comportament dictatorial, agresiv- de ura si dispret, de invidie fata de realizarile colegilor sai de Uniune si de literatura - ce traiesc in zona!
Revista "Steaua" din Cluj a marcat aniversarea!

Scriitorii ca David Dorian, Victor Stir, Veronica Stir, Alexandru Uiuiu, Dan Coman, Maria Olteanu, Elena M. Campan, Marin Malaicu, Al. Petria, Emil Dreptate, Rodica Barna, Ana Dragu, Ioana Bradea, Melania Cuc, Ana Zegrean, Nicolae Bosbiciu, Alin Cordos, Dorel Cosma, Dumitru Munteanu, Susana Deac, Mircea Malut nu au loc in revista! Cer si altor colegi de literatura sa-si exprime opiniile fata de aceasta stare de fapt! Sa le faca publice! Multi ar putea avea rubrici in publicatie.
Fata de aceasta situatie si de atitudinea lipsita de respect, de lipsa de onoare - fata de colegii de condei din Bistrita-Nasaud va solicit sa convocati o adunare a scriitorilor din municipiu si din judet- membri si nemembri ai Uniunii Scriitorilor care sa propuna si sa aleaga in mod democratic o noua conducere- colectiv de redactie al revistei "Miscarea Literara", caci actuala conducere nu a fost aleasa de nimeni dintre cei ce scriu in zona!
-Aceasta pentru a se intra in normalitate - a reflecta mai vast si mai real fenomenul literar, cultural, artistic, spiritual din judetul Bistrita-Nasaud.
-De acest comportament discriminatoriu, dictatorial, de mercenariat cultural interesat al lui O. N. vom informa mass-media precum si conducerea Uniunii Scriitorilor, sub egida careia apare publicatia!

Va multumesc pentru atentie, intelegere si ascultare si va rog sa luati masurile ce se impun - in calitatea dumneavoastra de finantatori ai revistei "Miscarea Literara"!


Cu consideratie,
Alexandru Cristian Milos - scriitor,
Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

 

 

Foto - Bistritanews.ro

0 comentarii6216 vizualizări26 ianuarie 2013
rss 2.0
rss 2.0